Alçak İsrailliye Soğuk Duş!

Alçak İsrailliye Soğuk Duş!

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Daniel Ayalon, 46. Münih Güvenlik Konferansı'nda, şok üstüne şok...

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Daniel Ayalon, 46. Münih Güvenlik Konferansı'nda, Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi ile yaşanan krizle ilgili eleştirildi.

Ayalon, konferans çerçevesinde düzenlenen ve ilk bölümünde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da konuştuğu "Orta Doğu'da Güvenlik ve İstikrar" konulu panelin ikinci bölümünde yaptığı konuşmada, panelin ikiye bölünmesini eleştirdi ve buna gerekçe olarak da isim vermeden kendi koltuğunda daha önce oturan Kral Faysal Merkezinin Müdürü Türki El Faysal'ın bir İsrailli ile aynı panele katılmak istememesini gösterdi.

Ayalon'un konuşmasının ardından, panelin soru-cevap bölümünde söz alan Faysal ise "Sizinle aynı panelde bulunmak istemememizin sebebi İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı olmanız değil, Türk Büyükelçisi'ne gösterdiğiniz aptalca tutumdu" şeklinde konuştu.

Bunun üzerine Ayalon, "Aynı panelde yer almasak da uzattığım eli sıkabilirsiniz. İsterseniz yanınıza geleyim" diyerek, dinleyiciler arasına indi ve Faysal ile tokalaştı.

Ayalon konuşması sırasında, Orta Doğu'da gizli bir iç tehdidin işsizlik olduğunu, bunun terörizmin ve kökten dinciliğin kaynağı olduğunu belirtti.

Dış tehdit unsurunun da İran olduğunu savunan Ayalon, "İran, dünyanın en fanatik rejimlerinden birine sahip. Tüm bölgenin güvenliğini istikrarsız hale getiriyor" görüşünü dile getirdi.

İsrail'in 9 aydır müzakere masasında beklediğini ve Filistin tarafının masaya oturmadığını öne süren Ayalon, masaya oturmamalarının Filistinlilerin kendi zararına olduğunu kaydetti.

Panele katılan Amerikalı senatör Joe Lieberman da, İran'ı askeri bir saldırıyla tehdit ederek, "Diplomasinin işlemesi için sıkı ekonomik yaptırımlar konusunda karar vermek zorundayız ya da askeri bir müdahale ile karşı karşıya kalırız" diye konuştu.

Öte yandan, ABD'nin Afganistan ve Pakistan Özel Temsilcisi Richard Holbrooke ile bir araya gelen Davutoğlu, daha sonra Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ile de görüştü.

Bavyera Eyaleti Başbakanı Horst Seehofer'in bu akşam konferans katılımcıları için vereceği resepsiyona da katılacak olan Davutoğlu'nun daha sonra Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

 

Etiketler :