Alevi Derneği: PKK dernekleriyle ilişkimizi dondurduk

Alevi Derneği: PKK dernekleriyle ilişkimizi dondurduk

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Köln'deki mitinge destek veren Demokratik Güç Birliği Platformu ile ilişkilerini dondurdu.

Ren Nehri kıyısındaki Deutzer Werft Meydanı'nda düzenlenen mitingde alanın ön kısmına yerleşen PKK yandaşı bir grup Türkiye aleyhine; PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atmıştı.

Grup, organizatörlerin uyarılarını dikkate almayarak Abdullah Öcalan posterleri ve PKK sembollerini indirmemişti.

"İLİŞKİMİZİ DONDURDUK"

Mitingdeki bu görüntüler nedeniyle özellikle sosyal medyada Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'na tepkiler çığ gibi büyüdü. Bunun üzerine bir mesaj yayınlayan AABK, miting alanında verilen görüntüyü eleştirerek PKK ile ilişkilerini dondurduğunu duyurdu.

Alevi Derneği: PKK dernekleriyle ilişkimizi dondurduk

AABK'nın yazılı açıklamasında bağlı derneklere, "Alevi Hareketi'nin hassasiyetleri anlaşılır ve kabul edilir bir hale gelene kadar 'Demokratik Güç Birliği' (PKK yanlısı dernek) ile olan ilişkilerimizi askıya aldığımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz. Avrupa Alevi Hareketi demokratik bir kuruluştur. Bulunduğu bütün ülkelerde resmi olarak tanınan, ciddiye alınan, önemsenen bir örgüttün hiç bir illegal örgütle ilişkilendirilmesine müsaade etmeyiz, edemeyiz. Bizim her yerde muhatabımız legal, demokratik kurumlar oldu olmaya da devam edecektir” ifadeleri yer aldı.

Alevi Derneği: PKK dernekleriyle ilişkimizi dondurduk

"KÜÇÜK HESAPLARI BİR KENARA BIRAKALIM"

Açıklamanın son bölümünde ise, “Bütün demokratik güçlere çağrımızdır. Eğer NaziAlmanya'sındaki Yahudi Papazın durumuna düşmek istemiyorsak, bütün kaprisleri, küçük hesapları, bayrak sallama, slogan atma yarışını bir kenara bırakarak, birlikte yürüdüğümüz ya da yürüyeceğimiz dostların hassasiyetlerini dikkate alarak, mücadele pratiğini yaratmamız gerekir. Aleviler olarak şunu tekrarlamayı tarihe not düşmesi için önemsiyoruz. Gün, küçük hesaplarla, reklam ve şovlarla, daha çok bağırmakla, o, 'şunu dedi', bu, 'şunu yaptı' gibi yaklaşımlarla aşılacak gün değildir. Şartlar en katı, en barbar en ceberut şekilde üzerimize geliyor. Aleviler olarak; ülkemizi demokratikleştirme, laik ve özgür bir ülke yaratma adına mücadele etmeye ve bu temelde örgütsel yapımıza zarar vermeden samimi ve dost güçlerle birlikte mücadele etmeyi zorunlu olarak görmekteyiz” denildi.

Alevi Derneği: PKK dernekleriyle ilişkimizi dondurduk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.