Alex ayrıldıktan sonra ilk kez konuştu

Alex ayrıldıktan sonra ilk kez konuştu

Brezilyalı Alex De Souza, Fenerbahçe 'de yaşadığı uzun ve başarılarda dolu yıllardan sonra geri döndüğü ülkesinde ilk kez konuştu.

Brezilyalı Alex De Souza, Fenerbahçe 'de yaşadığı uzun ve başarılarda dolu yıllardan sonra geri döndüğü ülkesinde ilk kez konuştu.
 
Türkiye'den olaylı bir şekilde ayrılan yıldızoyuncu Alex, Fenerbahçe'den ayrılışından Coritiba'ya transferine, Aziz Yıldırım ile yaşadıklarından Aykut Kocaman 'a ve Fenerbahçe günlerinden geleceğe dair düşüncelerine kadar pek çok kunuda Samanyolu HaberTVmikrofonlarınaözelaçıklamalarda bulundu.
 
İşte Alex'in birbirinden ilginç açıklamaları:
 
Coritiba'da muhteşem bir törenle karılandım. Böyle bir ilgiyi bekliyor muydun?
 
Bu karşılamayı beklemiyordum. Zaten oradan ayrılmayı da beklemiyordum. Duygusal olarak çok yoğun bir şekilde karşılandım. Bu beni duygusal olarak çok etkiledi. Beklemediğim ama beni her yönüyle tatmin eden bir karşılama oldu.
 
Başka Kulüpler de seni transfer etmek istiyordu. Neden Coritiba'yı seçtin?
 
Ben 1997 yılında buradan ayrıldığımdan beri sürekli bir gün tekrar Coritiba'ya dönüp kariyerimi burada sonlandırırım diye düşünüyordum. Ama son yıllarda özellikle Fenerbahçe'de geçirdiğim dönemin ardından şüphelerim vardı. Fenerbahçe'de mi yoksa Coritiba'da mı bitireyim diye. Yaşadığımız onca problemden sonra orada kalmak mümkün olmadı. Ben de başka bir takım düşünmeden Coritiba'ya geldim. Burada da kalan az zamanda mümkün olan en iyi futbolumu oynayıp bu şekilde devam etmek istiyorum.
 
Fenerbahçe'den sıkıntılı bür süreçle ayrıldın. Geriye dönüp baktığında neler söylemek istersin?
 
Daha önce söylediğim gibi ben artık bir Fenerbahçe taraftarıyım. Sürekli onların başarılı olması için dua ediyorum. Onların en iyi sonuçları almasını umuyorum. Tüm taraftarların isteyeceği gibi ben de Fenerbahçe'nin hedeflerine ulaşması için buradan onları destekliyorum.
 
Fenerbahçe taraftarı seni çok sevdi. Heykelini bile dikti. Fenerbahçe taraftarına neler söylemek istersin?
 
Ben de artık taraftarlardan biriyim, onlardan biriyim. Fenerbahçe'de yaşadığım 8 yılı taraftarlarımıza borçluyum. Şimdi de onların arasına katıldım. Onların istediği şeyleri sürekli ben de istiyorum. Yaptıklarından dolayı onlara minnet duyuyorum. Onlara teşekkür ediyorum.
 
Yaptığın uzun basın toplantısı öncesi Aziz Yıldırım ben de basın toplantısı düzenleyeceğim demişti. İptal etti. Neden iptal etmiş olabilir?
 
Neden iptal edildiğini bilmiyorum. Aslında bunu çokta önemsemiyorum. Ben kendi işime bakıyorum. Daha çok kulübü önemsiyorum. Bende şu anda kulübün bir taraftarı olarak Aykut Hoca'nın istediklerini yapabilsin ve başarılı olsun istiyorum. Futbolcuların onun isteklerini sahaya yansıtmalarını bekliyorum. Lig'de ve UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı olmalarını umuyoum. Ben de artık Fenerbahçe'nin futbolcusu değilim bir taraftarıyım onların tüm maçlarını takip ediyorum. Başarılı olmasını çok istiyorum çünkü Fenerbahçe taraftarı bunu hakediyor.
 
Gitmeden önce Başbakanla görüştün. Neler konuştunuz. Başbakan Türkiye'den ayrılma dedi mi?
 
Bana yapılanlardan dolayı özellikle halkın bana gösterdiği teveccühten ve oradaki yaklaşımdan dolayı teşekkür ettim. Başbakana halkın ilgisinden duyduğu memnuniyeti ilettim. Asıl konu vedalaşmaydı. Vedalaşmak için biraraya gelmiştik. İki tarafın birbirine karşı teşekkürleri oldu. Benim futbolumu burada da izleyeceğini söyledi. Ben de onun çalışmalarını takip edeceğimi söyledim. Uzak olmama rağmen kalbim sürekli Türkiye'de olacak. Türk halkının bana olan ilgisi benim de onlara sürekli ilgimin var olacağını gösterdi.
 
Coritiba'ya dönüş seni ve aileni nasıl etkiledi?
 
Tabiiki kolay olmadı. Çünkü biz 8 yıl İstanbul'da çok güzel bir ortamda yaşadık. Oradan ayrılışım çok üzüntülü ve çok hızlı bir şekilde gerçekleşti. Dolayısıyla kolay olmadı. Ama kendi şehrimizdeyiz. Tanıdığımız insanlarla beraberiz. Tabiiki burada eskiden olduğu gibi hayatımızı devam ettirmek zorundayız.
 
Şike süreci Fenerbahçe'yi çok etkiledi. Bu dönemle ilgili neler söylemek istersin?
 
Benim açımdan değişen bir şey olmadı. Her zaman bu şampiyonluğu kimsenin bizden alamayacağını söyledim. Benim hatıralarımda sürekli var olacak. Ama tabiiki bazı problemler vardı. Tam çözülemediler. Ben artık onların geride kaldığını düşünüyorum. Ben şu anda Fenerbahçe futbolcusu değil taraftarıyım. Bundan sonra herşeyin onlar için güzel bir şekilde gerçekleşmesini ümit ediyorum.
 
Bir gün mutlaka Fenerbahçe'ye döneceğim diyor musun?
 
Hayatta herşey mümkün ama ben bunu çok düşünmüyorum. Ben içinde bulunduğumuz anı düşünüyorum. Çok ilerisini şimdilik düşünmüyorum. Fenerbahçedeyken tabiki sürekli bunu düşünüyordum. Nasıl yardımcı olabilirim, benim ne tür bir katkım olabilir diye düşünüyordum. Şimdi Coritiba'dayım. Coritiba ile ilgili ne yapabilirim diye düşünüyorum. Ama ikisini karıştırmamam gerekiyor. Bu kulüpteyim ve bu kulübe neler verebilirim bunları düşünmek zorundayım. Tabiiki ileride ne olabileceği hiç birimiz bilemiyoruz.
 
Türk basınında çocukların Lahmacun ve Künefe istiyor diye haberler çıktı. Bu haberle doğru mu?
 
Bunların hepsi yalan. Türkiye'den bakıp benim evimde olanları nereden bilebilecekler ki. Bunları hepsi yalan.
 
Senin ağzından çıkmış gibi haberler yayılıyor. Bun konuda bir şeyler söylemek ister misin?
 
Bunların tümü yalan. Ben Coritiba'da yaşıyorum. Coritiba'da kaç tane Türk varki böyle şeyler konuşabilsin. Ben de artık benim hakkımda yazılan şeyleri çok ciddiye almıyorum. Ben bunlara alıştım. Büyük bir tiyatro sahnesinde uzun yıllardır devam eden şeyler yine devam ediyor.
 
Brezilya'da yaşayan Türklerle görüşüyor musun?
 
Ben buradaki Türk topluluklarıyla irtibattayım. 29 Ekimde Cumhuriyet Bayramı kutlamasına katıldım. Sao Paulo'daki TÜrk okulundaki arkadaşlarımla irtibat halindeyim. Onlarla mail ve telefon yoluyla haberleşiyoruz. Ben şu anda İstanbul'da değilim ama Türkiye ile ilgili olan şeyleri takip etmeye çalışıyorum. Özellikle taraftarların ne yaptığını bilmek istiyorum.
 
Coritiba başkanının odasında forman vardı.
 
Coritiba'yı gezdiğinizde Fenerbahçe formalarını her yerde görebilirsiniz. Ben Türkiye'de olduğum sürece Coritiba taraftarı Fenerbahçe'yi iyi biliyor ve destekliyordu. Şimdi de tersinin olacağını ümit ediyorum. Türk taraftarların Coritiba'ya ilgi göstereceğini düşünüyorum. Özellikle Fenerbahçe taraftarı için ben ve Deivid varız. Galatasaray taraftarı için de Lincoln var. Dolayısıyla Türk taraftarların da Coritiba'ya ilgi göstereceğini ümit ediyorum.
 
Seni tüm takımların taraftarı çok sevdi. Bu konu hakkında neler söylersin?
 
Bunu aslında taraftalara sormak lazım. Ben ekstra hiçbirşey yapmadım. Ben neysem onu yansıtmaya çalıştım. Fenerbahçe'de futbolcu olarak elimden geleni yapmaya çalıştım. Saha içerisinde mümkün olan en üst düzeyde futbol oynamaya çalıştım. Saha dışında da neysem onu yaptım. Rakip olarak oynadığımız oyunculara ve takımlara gerekli saygıyı gösterdim. Bu ilgi için teşekkür ediyorum bu ilgiye ama ben bunu sağlamak için fazladan bir gayret göstermedim.
 
Ayrıldıktan sonra Fenerbahçe'yi izleyebildin mi? Takım hakkında neler söylemek istersin?
 
Maçların tamamını izlemem saat farkından dolayı mümkün olmuyor. Televizyonda maçların tamamının yayını olmadığı için golleri ve özetleri izleyebiliyorum.
 
Fenerbahçe taraftarına neler söylemek istersin?
 
Bana gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı onlara teşekkür ediyorum. şimdi de onların arasına döndüm. Fenerbahçe'nin başarılı olması ve taraftarın mutlu olması için buradan desteklerimi göndermeye çalışıyorum. Ümit ediyorum ki onlar da Fenerbahçe'nin başarılı olmasıyla birlikte mutlu olacaklardır...
 
KAYNAK: SAMANYOLUHABER.COM 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.