Alex'ten mutlusu yok

Alex'ten mutlusu yok

Türk vatandaşlığına geçmek istediğini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ileten F.Bahçe takım kaptanı Alex, Türkiye'de gördüğü sevgiden dolayı bu kararı aldığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da görüşen Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza, bu buluşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başbakan Erdoğan'ın kendisini kabul etmesini çok heyecan verici bulduğunu belirten tecrübeli futbolcu, "Her gün olan bir durum değil, bir devlet başkanı çok meşguldür ve bir futbolcuyu kabul etmekten çok daha yoğun işleri vardır." dedi.

İnternetteki resmî sitesinden açıklama yapan Alex de Souza, Başbakan Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programında kendisi hakkında övgü dolu sözler kullandığını hatırlattı. 34 yaşındaki futbolcu, Recep Tayyip Erdoğan ile arasındaki konuşmalara ilişkin ise şunları kaydetti: "Bana, eşime ve çocuklarıma Türk vatandaşlığını almamızı teklif etti ve ben hemen kabul ettim. Bunu, sadece Başbakan'a değil tüm Türk halkına, 7 yıldır bana karşı gösterdikleri ve her geçen gün artan sevgiye karşılık teşekkür etmenin bir yolu olarak düşünüyorum. Pratikte hiçbir şey değişmiyor, çünkü milli takımda oynayamam. Brezilya Milli Takımı formasıyla uzun zaman oynamanın mutluluğunu yaşadım. Ama benim için böyle bir şekilde takdir görmenin değeri büyük."

Böyle bir durumla karşılaşmayı beklemediğini de itiraf eden Sambacı, "Uzak bir ülkeye gelmek tamamen farklı bir şey. Ülkenin devlet başkanından böyle bir takdir almak ve çevrendeki insanların da böyle düşündüğünü bilmek beni ve ailemi çok memnun ediyor." değerlendirmesini yaptı.

Sadri Şener: Alex'in adı Âlâ olsun

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Türk vatandaşlığına geçmek isteyen F.Bahçe kaptanı Alex'e isim önerdi. Şener, Brezilyalı yıldızın yeni adının, 'Âlâ' (En güzel, en şahane, iyi huylu) olmasını istediğini belirterek, "Biliyorsunuz spor yazarı Alaattin Metin, F.Bahçe başkanının yanından ayrılmaz. Bu isim Alex'e yakışır. Ama uzun gelip kendisi telaffuz etmese bile, 'Âlâ' olarak geçmesi çok güzel olur." açıklamasını yaptı.

Daniel Güiza'ya forma şansı doğdu

Süper Lig'de pazar günü deplasmanda Bucaspor ile karşılaşacak F.Bahçe'de cezalı Niang'ın yerine Semih'in oynamasına kesin gözüyle bakılırken Güiza da forma beklentisine girdi. Dünkü antrenmanda 4 kez pozisyona giren, ama sadece birinde gol atabilen İspanyol forvet, yine de hırsıyla dikkat çekti. Kanarya'da Yobo, Bilica ile Selçuk'un sakatlığının geçtiği, Gökhan Gönül'ün takıma bugün katılacağı öğrenildi.

Heykeli dikilecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşen Alex'in Türk vatandaşlığına geçme hamlesi Fenerbahçeli taraftarları da sevindirdi. Sarı-Lacivertli taraftar grupları Alex'in heykelinin dikilmesi için girişimde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.