Ali Babacan: 1 savcı 1 hakim 5 polis milyarlara mal oldu

Ali Babacan: 1 savcı 1 hakim 5 polis milyarlara mal oldu

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 17 Aralık'la başlayan sürecin ekonomiye etkilerini değerlendirdi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 17 Aralık akşamından bu zamana kadar halka açık şirketlerin değerinin 270 milyar 906 milyon dolardan 210 milyar 654 milyon dolara düştüğünü, kaybın 60 milyar 252 milyon dolar olduğunu bildirdi. Babacan, Kanal 24'te katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"SERMAYE ÇIKIŞI SINIRLI"

"Yabancı yatırımcıların hisse senedi piyasasındaki alış satışına baktığımızda net anlamda Türkiye'den sermaye çıkışı çok çok sınırlı. Şu son olaylar maalesef iş dünyamızın da kafasını biraz karıştırdı. Devlet içerisinde böyle farklı bir yapılanma gerçekten iş dünyası için ürkütücü. Çünkü bu farklı yapılanma öngörülemezlik demektir. Ne zaman başına ne geleceğini insanların bilmemesi demektir. Biz bir hukuk devletiyiz. Hukuk devletini tam anlamıyla çalıştırmadıktan sonra gerçek anlamda bir hukuk devleti olduğumuzu ortaya koymadıktan sonra iş dünyamızda da güven konusunda kuşkusuz endişeler olacaktır"

"KOMPLOYA KARŞI DURDUK"

"Dolayısıyla bu sorunları bir yandan pratikte atlatmamız gerekiyor, bir yandan da Türkiye'nin kurallı bir piyasa ekonomisi olduğunu, gerçek anlamda bir hukuk devleti olduğunu mutlaka ortaya koymamız lazım."

"Hükümetimizin, partimizin karşı karşıya kaldığı komployla olan mücadelede ortaya koyduğu kararlılık, durumu önemli miktarda kontrol altına almış durumda. Aksi halde o acil adımlar atılmasaydı, bir an önce durumu kontrol için gerekenler yapılmasaydı, bugün bizim piyasalarımız çok daha kötü durumda olabilirdi."

"1 SAVCI 1 HAKİM 5 POLİS, MİLYARLARCA DOALRA MAL OLDU"

"İçişleri ve Adalet bakanlıklarımız 17 Aralık'tan hemen sonraki birkaç hafta içerisinde hızlı adımlar atmasaydı, daha kötü durumda olabilirdik."

"Düşünün ki tek bir savcı, tek bir hakim ve 5 tane polis. Bu 7 kişilik ekiple Türkiye'de yapamayacağınız operasyon yok. Milyarlarca dolarlık mal varlıkları dondurulabiliyor. bu dengeli olmalıdır."

"YOLSUZLUĞA GÖZ YUMAMAMYIZ"

"Hükümet olarak yolsuzluklar konusunda duruşuımuz bellidir. Yolsuzlukların üstü asla örtülmez, asla göz yumulmaz.""

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.