'Türkiye yardım veren devlet haline geldi'

'Türkiye yardım veren devlet haline geldi'

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin yardım alan bir devlet halinden yardım veren bir devlet haline geldiğini, geçen yıl yapılan yardımların 1 milyar 300 milyon dolara ulaştığını belirtti.

Babacan, "Türkiye'nin IMF'e bir zamanlar 23,5 milyar dolar olan borcu 2 milyar doların altına düştü. Sayın Başbakanımız IMF'e 5 milyar dolar borç vereceğimizi söyledi. Paraya ihtiyaçları varmış." dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Belediye Düğün Salonu'nda vatandaşlarla bir araya geldi. Bakan Akdağ, bakanların ve genel başkan yardımcılarının Anadolu'nun dört bir tarafında vatandaşlarla bir araya geldiklerini söyledi.

Vatandaşlarla kendileri arasında bir sevda olduğunu ancak bazı kesimlerin bu sevdayı anlayamadığını kaydeden Akdağ, "Başbakanımızın liderliğinde memleket ilerlerken, değişirken, ortada büyük bir gayret varken bu memlekete ihanet içerisinde olanlar var. İhanet şebekeleri ellerine silah verdikleri gençleri kandırarak dağa çıkaranlar ve maalesef onların siyasi destekçileri ve onlarla dirsek temasında olanlar var. Ama hiç endişe etmeyin, büyük bir kararlılıkla onlarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Dağa çıkarılan her gencin ve o gencin ailesinin geleceğinin kararması demektir. Dağa çıkarılan her genç, ülkenin geleceği açısından bir kayıp demektir." dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da Türkiye'de son 10 yılda ekonomi, eğitim ve sağlık alanında çok iyi işler yapıldığını söyledi. AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye'de kişi başına düşen milli gelirin 3 bin 500 dolar olduğuna işaret eden Babacan, "Geçen yılı 10 bin 500 dolarla kapattık çok şükür. Türkiye'nin IMF'e bir zamanlar 23,5 milyar dolar olan borcu 2 milyar doların altına düştü. Sayın Başbakanımız IMF'e 5 milyar dolar borç vereceğimizi söyledi. Paraya ihtiyaçları varmış. Türkiye, artık parmakla gösterilen bir ülke oldu. Hemen yanı başımızdaki Yunanistan, İtalya, İspanya ekonomik kriz içerisinde bulunuyorlar. Çok şükür bizim ülkemizin ekonomisi çok iyi." diye konuştu.

Bu başarının arkasında herkesin payı olduğunu söyleyen Ali Babacan, her referandumda, her anayasa değişikliğinde destek verilmeseydi Türkiye'nin bugünlere gelmesinin mümkün olmayacağını söyledi. Babacan, "Hazineden sorumlu bakan olduğum zaman Türkiye'nin hazinesi yüzde 66 ile borçluydu. Bugün bu oran yüzde 7'ye indi. Enflasyon yüzde 30'du, bu yıl inşallah yüzde 6 oranında olacak. Türkiye, yardım alan bir devlet halinden yardım veren bir ülke haline geldi. Geçen yıl yaptığımız yardım 1 milyar 300 milyon dolara ulaştı. Somali'ye, Sudan'a, çok daha uzaklara. Kendi içerimizde güçlendikçe bu yardımlarımız da artarak devam edecek." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin bir yandan terör meselesiyle uğraştığını, bir taraftan demokrasisiyle ilgili sorunlar yaşadığını ifade eden Ali Babacan, şöyle devam etti: "Özgürlüklerle ilgili ciddi sorunlar yaşadık Türkiye'de. Türkiye sık sık darbeler gördü. Halkın seçtiği hükümetlerden darbeler ve muhtıralar olmuş. Artık böyle bir durum söz konusu değil. 2010'daki anayasa oylaması Türkiye'de çok şey değiştirdi. Yargı konusunda halen sorunlarımız büyük. Ülkenin gerçek anlamda bir hukuk devleti olması gerekiyor."

Ardından, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ Kars'ın Selim ilçesine gittiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.