Ali Babacan'dan Bank Asya açıklaması

Ali Babacan'dan Bank Asya açıklaması

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bank Asya'nın TMSF'ye devredilmesine "siyasi bir uygulama" diyenlere cevap verdi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Kanal 7'de yayınlanan İskele Sancak programında, gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.Babacan, Asya Katılım Bankası'nın (Bank Asya) Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ TMSF TARAFINDAN BELİRLENDİ

Bank Asya'nın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetiminin, kısmen veya tamamen devri, satışı veya birleştirilmesi amacıyla TMSF'ye devredilmesi kararına yönelik sorular üzerine Babacan, bir süre önce ortaklık yapısıyla ilgili belirsizlikler nedeniyle bankanın yönetim kurulu üyelerinin TMSF tarafından belirlendiğini, bir bakıma sadece yönetim değişikliğine gidildiğini anımsattı.

"SİYASİ BİR ŞEY OLSA NEDEN BUGÜN?"

Babacan, "Siyasi bir şey olsa 1,5 sene niye beklensin de bugün yapılsın? Siyasi bir şey olsa herhalde çok önceden bütün bunlar yapılır geçilirdi, bu kadar uzun süre niye beklensin?" dedi.

"HABERİM VARDI"

'Kararın kendisine sorulup sorulmadığına' yönelik soruyu yanıtlayan Babacan,, "BDDK, TMSF benimle ilgili kuruluşlar. Bir ülkenin hükümet başkanına, devlet başkanına da kritik şeylerde kamuoyundan bir süre önce kuşkusuz haber verilir" cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.