Baransu o raporun şifrelerini açıkladı

Baransu o raporun şifrelerini açıkladı

İçeriği merakla beklenen TFF Etik Kurulu raporunun detaylarını Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu, sosyal paylaşım sitesinden açıkladı.

TFF Etik Kurulu, futbolda şike davasıyla ilgili aylardır beklenen raporu TFF Yönetim Kurulu'na sunulmak üzere TFF Başkanlığı'na gönderdi.
İçeriği merakla beklenen TFF Etik Kurulu raporunun detaylarını Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu, sosyal paylaşım sitesinden açıkladı.

TEŞVİK VE ŞİKE SAPTANDI
Etik Kurulu raporunda Fenerbahçe'nin 4 maçında şike ve teşviğe rastlandığını açıklayan Baransu, Trabzonspor'un da bir maçında teşvik tespit edildiğini öne sürdü.

DEMİRÖREN VE EKİBİ KAMPA GİRDİ
TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in bu rapordan sonra zor duruma düşeceğini söyleyen Baransu, Demirören ve ekibinin Antalya Gloria Golf Otelde kampa girdiğini ve raporu değerlendireceklerini bildirdi.

Demirören'in etik kurulu raporunda şike ve teşvik yoktur raporu beklediğini bildiren Baransu, Demirören yönetiminin göreve geldiklerinde, Yönetim gerek görürse etik kurulu raporunu Disiplin kuruluna sevk eder kararı çıkarttığını belirtti.

FENERBAHÇE KÜME DÜŞEBİLİR
Fenerbahçe'nin 4 maçında şike ve teşvik, Trabzonspor'un bir maçında şike raporu verildiğini bildiren Baransu, Etik Kurulu'nun raporunun disiplin kuruluna sevk edilmesi halinde Fenerbahçe'nin küme düşeceğini öne sürdü.

TALİMAT DEĞİŞEBİLİR AMA...
Demirören ve yönetiminin kampta disiplin talimatını değiştirebileceğini belirten Baransu 'Ancak bu seferde karşılarına puan silme sorunu çıkacak, silmezlerse, bu kez kamuoyu ve UEFA tepelerine binecek. Puan silmeyi değiştiremeyecekler UEFA ne yapacak? UEFA kararı bekleyecek, eğer Fenerbahçe'ye ağır ceza verirse, UEFA 2 yıl Fenerbahçe'ye men cezası verecek. Çünkü Fenerbahçe, CAS'tan davasını çektiği için bunu iyi niyet olarak algılayacak 2 yıl ceza verecek.

FENERBAHÇE'Yİ BEKLEYEN TEHLİKE
TFF düzgün karar vermezse UEFA ne yapacak Fenerbahçe'yi 4 ya da 5 yıl kupalardan men edecek. Şimdi gelelim şike ve teşviki kimin üzerine yıkmaya çalıştıklarına Yapılan anlaşmanın sonunda etik kurulu raporu da bunu diyor, şike ve teşviki İlhan Ekşioğlu ve Ali Kıratlı yapmış. Başkan suçsuzmuş... Şimdi İlhan Ekşioğlu'nun akrabalarıyla konuştum. Oyunun farkındayız dediler. İlhan Ekşioğlu ilerleyen günlerde konuşabilir. ' dedi.

DEMİRÖREN FENERBAHÇE İÇİN ÇALIŞIYOR...
DEMİRÖREN GİDİCİ...
TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in Fenerbahçe için çalıştığını iddia eden Baransu, Yıldırım Demirören için de ağır ifadeler kullandı. 'Demirören'in Fenerbahçe için çalıştığını sağır sultan duydu ' diyen Baransu ' Futbol dünyasının çok çok yakın isimleriyle konuştum. Federasyon ve UEFA' yı iyi bilen isimlerle. Dedikleri şu; Bu rapor oyunu bozdu. Bu rapor oyunu bozdu çünkü; Etik kurulundan tertemiz rapor beklerlerken, şike teşvik kararı çıktı. TFF tüm planlarını rapor temiz çıkacak üzerine kurmuştu. Şimdi TFF kara kara bu işin içinden nasıl çıkacağım diye düşünüyor. Demirören ne mi olacak. Demirören fazla kalıcı değil. En fazla bir yıl başkanlık yapabilir. Eğer G.Antepteki soruşturma ona uzarsa, Demirören de gidici... '

SUÇU AZİZ BAŞLANIN ÜSTÜNDEN ATMAYA ÇALIŞIYORLAR
Şike ve teşvik suçlarının İlhan Ekşioğlu ve Ali Kıratlı'ya yıkılmak istendiğini bildiren Baransu 'Amaç şuydu, Şike ve teşvik var ama Aziz Yıldırım'ın haberi yok. Ancak, ses kayıtları öyle demiyor ve Ekşioğlu, Kıratlı'ya dikkat. Konuşabilirler. Bu rapordan anladığım, İlhan Ekşioğlu ve Ali Kıratlı'nın üzerine tüm suçu atmaya çalışmışlar. Olay bu gibi görünüyor. ' ifadelerini kullandı.

DEMİRÖREN'E DAVA AÇILABİLİR
Yıldırım Demirören'in raporu Disiplin Kurulu'na göndermemesi halinde, Demirören'i kötü günler beklediğini ifade eden Baransu 'Eğer Yıldırım Demirören, Etik Kurulu'nun bu raporunu Disiplin Kuruluna sevk etmezse, hakkında görevi kötüye kullanmaktan dava açılır. Trabzonspor derhal suç duyurusunda bulunur veya bir başkası, Demirören yargılanır. Demirörene geçmiş olsun. ' dedi.

İŞTE TEŞVİK VE ŞİKE OLAN MAÇLAR
Fenerbahçe: Fenerbahçe-B.Belediyi şike, Büyükşehir-Trabzon teşvik, Gençlerbirliği-Fener Şike, Eskişehir-fener şike. Trabzonspor: Şüpheli olarak Sivas-Fenerbahçe maçı teşvik....
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.