"Kürt Sorununa Siyasi Hayatımı Feda Ederim"

"Kürt Sorununa Siyasi Hayatımı Feda Ederim"

Kemal Kılıçdaroğlu: ''Bu ülkenin çıkarları eğer siyasi hayatımın sonlandırılmasını uygun görürse ben siyasi hayatımı bu ülke için feda etmeye hazırım."dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kürt meselesi konusunda canlı yayında fedakarlık sözü verdi. Siyasi hayatının bitmesi pahasına dahi olsa bile her türlü riski alacağını kaydeden Kılıçdaroğlu 'Siyasi hayatımı feda etmeye hazırım 'dedi.

Sky Türk 360 televizyonunda yayınlanan ''Siyaset Meydanı Özel'' programına konuk olan Kılıçdaroğlu Ali Kırca'nın sorularını yanıtladı. Ülke gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Kürt meselesi konusunda sarf ettiği sözler programa damgasını vurdu.

ÖNERİLERİMİZİ DİKKATE ALMADILAR
Terörün bitirilmesi için meclis iki öneri sunduklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu önerilerin mecliste bir uzlaşma komisyonu kurulması, meclis dışında akademisyen ve kanaat önderlerinden oluşan akil adamlar komisyonu oluşturulması ve tüm görüşmelerin bu ikinci komisyon aracılığıyla gerçekleştirilmesi olduğunu söyledi. Hükümetin bu önerileri dikkate almadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Ali Kırca'nın ''Kürt meselesinin çözümünde nereye kadar risk alırsınız? 'sorusuna ise şu sözlerle yanıt verdi:

SİYASİ HAYATIMI FEDA ETMEYE HAZIRIM
''Bu ülkenin çıkarları eğer siyasi hayatımın sonlandırılmasını uygun görürse ben siyasi hayatımı bu ülke için feda etmeye hazırım. Her türlü riski alırım. Yeter ki bu ülkenin çıkarları, birliği, bütünlüğü korunsun. Barışı bu coğrafyada egemen kılmak zorundayız. Bu coğrafyada çatışma, 21. yüzyılın Türkiye'sine yakışmıyor. 21. yüzyılın Türkiye'sinin siyaset kurumu bu sorunu çözmeye hazır olmalıdır. Eğer hazır değilse iktidarda da olmamalıdır. Ölen bizim insanımız. Kan kaybeden bizim insanımız. Biz kendi insanımıza, kendi ülkemizin çıkarlarına sahip çıkacağız. Bunu yapabilirsek bu coğrafyada güçlü oluruz.''
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum