Demircan: Bikini de epilasyon da haram

Demircan: Bikini de epilasyon da haram

İlahiyatçı Ali Rıza Demircan, 'Kıl aldırmak için edep yeri açılmaz' diye yazdı, yeni bir tartışma çıktı.İlahiyatçılar ise ünlü din alimini onayladı: Haramdır.

Olağan hayat, ilahiyatçı Ali Rıza Demircan'ın yorumuyla farklı bir boyut kazandı. İlahiyatçı Ali Rıza Demircan, Takvim gazetesindeki dünkü köşesinde Müslüman kadınların bikini giymesinin haram olduğunu ve giyenlerin günahkar sayıldığını yazdı. Demircan, "Müslüman kadınlar, bikini veya mayo ile denize giremezler. Çünkü kadınlarımız, üreme organı ve yakın çevresi anlamına gelen Ferc'lerini korumakla yükümlüdürler" şeklinde yorum yaptı. Ardından da Müslüman bir bayanın, kadın kuaföründe üreme, koltukaltı ve bacak bölgesi kıllarına yönelik işlem yaptırmasının günah olduğunu yazdı. İlahiyatçılar, Demircan hocayı destekledi. İşte o yorumlar:

PROF. DR. BEYZA BİLGİN (İlahiyatçı):

Ali Rıza Demircan hoca, kadının mahremiyetine dayanarak bunu söylemiştir. Kendisine göre haklıdır. Ancak bunlar dinen tam olarak cevaplandırılmış sorular değildir. Bence bu kişisel bir şeydir. İnsanlar kendi rızası ile yaptırıyorsa sorun yok demektir. Bunu insanlara bırakmak lazım.

PROF. DR. BAYRAKTAR BAYRAKLI

Bir kadın kendi kendine tüy alma yapabilecekken cinsel organını başkasına açması kesinlikle yanlıştır. Lezbiyenlik diye bir şey var ki, bu haramdır. Öyleyse kadının kadına cinsel organını açması da yanlıştır. Bu sapkınlık, şımarıklık ve sınırı aşmaktır. Yanlış ve haramdır. Yalnızca doğum ve hastalık esnasında doktorun görmesi sorun teşkil etmez.

PROF. DR. ABDÜLAZİZ BAYINDIR (İlahiyatçı):
 

Ali Riza Demircan hoca, bu konudaki görüşlerinde haklıdır. Bir kadın ya da erkek, hemcinslerine asla cinsel organını gösteremez. Kadın ve erkek, diz ile göbeği arasını yalnızca eşine gösterebilir. Tarih boyunca kadınlar tüylerini kendileri almıştır, şimdi mi alamayacaklar. Ayrıca Müslüman kadının bikini giyip dışarı çıkması da haramdır ve yanlıştır.

PROF. DR. SAİM YEPREM (İlahiyatçı):

Ali Riza Demircan hoca, bu konuda doğru görüş belirtmiştir. Dinimiz hükümleri bellidir. Nur Suresi'nin 31. Ayeti gayet açıktır. Bu ayet Ali Rıza Demircan hocanın açıkladığı gibidir. Bir bayanın kocasından başka birisinin belirtilen bölgeleri görmesine, bayan dahi olsa hiç kimse için izni yoktur. Bunun tek istisnası vardır. O da sağlık sorunları...

ESRA ELÖNÜ (Haber7.com köşe yazarı)

Beni hocaların değil, Allah'ın görüşü ilgilendirir ki, burada da fecaat bir yorum söz konusu. Plajda kadın kadına mayo ve bikini ile durmanın haram olduğu söz konusu değildir ki. Bugün muhafazakâr plajlarda bile tesettürlü hatunlar istedikleri mayoyu ve bikiniyi giyiyorlar zaten. Anlamadığım hem bu tarz hocalar "Kadın bakımlı olmalı ki başka kadına çöreklenilmesin" gibi fetvalar verirler, hem de epilasyona haram derler. Bu tarz yorumlar kadını potansiyel lezbiyen olarak gören zihnin ürünü değil de nedir? Ben böyle bir ayet görmedim, duymadım, bilmiyorum.
 AYŞE AYDIN: (İst. Güzellik Uzm. Odası Bşk.)

Konunun uzmanları ise Ali Rıza Demircan hocanın açıklamalarına tepki gösterdi. İstanbul Güzellik Uzmanları Odası Başkanı Ayşe Aydın, şunları söyledi: "Bir bayan kendisine böyle bir işlemi uygulayamaz. Çünkü bu insanın sırtını görememesi gibi bir durumdur. Bir de her bayan böyle bir işlemi kendisine uygulayacak yetenekte olamaz."

DOKTOR İSTERSE

Takvim'deki yazısıyla gündemi değiştiren ilahiyatçı Ali Rıza Demircan, söylediklerinin arkasında olduğunu belirtti. Demircan hoca, şunları söyledi: "Konuyu bir kez daha tekrar etmek istiyorum. Hiçbir Müslüman kadın, cinsel organı ve yakın çevresini, kocası dışında hiçbir kimseye, hiçbir şart altında açamaz. Sadece erkekler değil, kadınlara da açamaz. Doktorlara açması ise, sağlık sebebi nedeni ile zaruret nedendir. Müslüman hanımefendilerden ricam, hatalarda ısrar etmemeli ve yanlışı düzeltmelidir. Kur'an-ı Kerim'in açıklamalarına hiçbir itiraz etmeksizin kabul göstermek gerekir."

Kaynak: Takvim, Habertürk 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.