Alkol tarafını seçti

Alkol tarafını seçti

Yaptığı yayınlarla azınlık gazetesini aratmayan Taraf Ramazan’a 5 kala Eyyub El Ensari Hazretleri'nin dizinin dibinde düzenlenecek bira festivaline açık destek vererek, sürmanşetten Eyüp Belediye Başkanı’na hakaret yağdırdı.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncuoğlu'nu hedef tahtasına yerleştiren Taraf adlı paçavra “Efes One Love Müzik Festivali, Eyüp Belediye Başkanı'nın hışmına uğradı.” diye yazdı.
Aile içi bireylerle, hayvanlarla ve yaşlılarla cinsellik normal. Yaşlı kadınlarla seks yapmaktan hoşlanıyorum” diyen Ahmet Altan yönetimindeki Taraf bugünkü sürmanşetinde “Durmak yok, Eyüp'te Efes'le festivale devam” ifadelerini kullandı.
Toplumun ahlaki değerlerini yozlaştırmak için büyük çaba sarf eden gazeteyi çıkaran ekip yaşam tarzlarıyla sık sık gündemi işgal ediyor. Geçtiğimiz yıl bir çocuk annesi olan Foster, Taraf'ın Yazı İşleri Müdürü Kerem Altan'ın bekar evinde ölü olarak bulunmuştu.
İşte “Benim için kadın memesi vatandan daha kıymetlidir” ifadeleriyle adından söz ettiren Ahmet Altan'ın gazetesinin ibretlik o haberi:

FESTİVALE GİDERİZ BİRAMIZI İÇERİZ

Efes Pilsen'in 11 yıldır sponsor olduğu Efes One Love Festival'e “Eyüp'te bira festivali istemiyoruz” tepkilerinden sonra Efes isminin çekildiği iddiası damga vurdu. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncuoğlu, halkın hassasiyetini dikkate alarak yaptıkları müracaatlar sonucu, Efes'in isminin festivalden çekildiğini Twitter'da duyururken, Efes akşam saatlerinde Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Efes Pilsen 10 yıldır olduğu gibi bu yıl da One Love Festival'in sponsorudur. Yarın herkesi Santralistanbul'a bekliyoruz” dedi. Öte yandan, tarihçi Murat Belge olanları “yüz karası bir hikaye” olarak yorumlarken, Bilgi Üniversitesi öğretim görevlileri de festivale karşı çıkanların tepkilerinin yersiz olduğunu söyledi.

“Bira ve fuhuş festivali” dediler

11'incisi bugün başlayan Efes One Love Festival'e karşı sosyal medya üzerinden haziran ayının son günlerinden itibaren tepki gösterilirken, 28 haziranda yerel Eyüp gazetesi “Eyüp'te bira festivaline hayır” kampanyası başlattı. Facebook ve Twitter'da organize olan gruplar festivalin “bira ve fuhuş” festivali olduğunu söyleyip, organizasyonun iptali ve protesto için çağrıda bulundu. Yeşilay ise 10 temmuzda “gençleri içkiye alıştırdığı”nı gerekçe göstererek festivalin iptali istemiyle Valiliğe başvurdu. Daha sonra, kendilerini “Eyüp Platformu” olarak adlandıran bir grup da festivalin iptal edilmesi için Valilik önünde basın açıklaması yaptı.

Festivalin başlamasına bir gün kala ise Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncuoğlu sabah saatlerinde Twitter hesabından yaptığı açıklamada, festival ile ilgili olarak iptal yetkilerinin olmadığını belirterek, “Eyüp halkının konuya duyarlılığı, bizim de duyarlılığımız olup, gerekli mercilere hassasiyetlerimiz iletilmiştir” dedi. Daha sonra organizasyonun isminin değiştirildiğini söyleyen Kavuncu “Festivalle ilgili temaslarımız sonucu Efes ismi festivalden çekilmiş festivalin ismi One Love Festivali olmuştur. Halkımızın hassasiyetlerine teşekkür ederiz” dedi.

Şikayet almışlar

Eyüp Belediye Başkanı Danışmanı Ayla Eyüboğlu da Taraf 'a yaptığı açıklamada, organizasyonla ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını belirterek, “Vatandaşlar, böyle bir festivalin Eyüp'e yakışmayacağını, özellikle Ramazan ayının yaklaştığı bir dönemde böyle bir festivalden çok rahatsız olduklarını bize ilettiler. Başkanımız halkın şikayetlerini valiye iletti. Festivalde alkol satışının yapılacağını düşünmüyoruz. Biz de gerek başlama, gerek bitiş saatleri, gerekse gürültü ölçümü için kontrollerimizi yapacağız. Başkanımız gerekli açıklamayı yurtdışında olduğu için Twitter üzerinden yapmıştır'' dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.