Müslümanlara yeni tuzak

Müslümanlara yeni tuzak

İçki satışlarını katlamak isteyen firmalar gözlerine Müslümanları kestirdiler. Haram olduğu için alkollü içeceklere el sürmeyen Müslümanlara yönelik "alkolsüz içki" tuzağı kuruldu. Medya ise bu tuzağın kampanya boyutunu yürütüyor.

Türkiye'de reklam ve sponsorluk yasağı, yaş sınırı, yüksek vergi oranları gibi nedenlerle satışları iyice düşen alkollü içecek sektörü, çözümü 'alkolsüz içki' aldatmacısında buldu,

ALKOLSÜZ BİRA ALDATMACASI

Efes Pilsen'in büyük bir tanıtım kampanyasıyla piyasaya sürdüğü bira için "alkolsüz" demesi tam bir aldatmaca olarak değerlendiriliyor. Vatandaşların tepkisi "Madem alkolsüz, nasıl bira oluyor? Eğer bira ise nasıl alkolsüz" şeklinde ortaya çıktı.

Efes Pilsen'in ardından yabancı firmalar da Türkiye'de pazarında "alkolsüz içki" aldatmacasıyla yer kapma telaşına düştü. Özellikle Alman ve İtalyan firmalar, Türkiye'yi Ortadoğu ve Arap ülkelerini etkilemek ve bu piyasalara daha kolay girebilmek için üs olarak seçmiş durumda.

Bu şirketlerden biri Asmabağ Şarapçılık markasını kullanan Wine Hönning şirketi, diğeri ise İtalyan Isabelle Spagnolo... İtalya'nın Prosecco bölgesinde üretilen Isabella Spagnolo adlı şarap ve şampanya markası ürün segmentine alkolsüz içecekleri ekledi ve Türkiye'yi üs olarak seçti.

'TÜRKİYE KÖPRÜSÜ'

Isabella Spagnolo, Türkiye'yi üs olarak seçmesini şu sözlerle açıklıyor: 'Modern-Müslüman bir ülke olan Türkiye'nin dağıtım sürecinde etkin olacağını düşünüyorum. Türkiye için yaptığımız araştırmalar ciddi bir potansiyel olduğunu gösterdi. Sonuçta Türkiye çok kültürlü bir ülke, hem alkollü hem de alkolsüz içkilerimize talep olacağını düşünüyorum...' Spangolo, Türkiye'de anlaşma imzaladıkları M&N firmasıyla 28 ülkeye Türkiye üzerinden ihracat yapacak.

MECLİS'TE DE SATILIYOR

Asmabağ, 2010 yılının son ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin restoranlarına da girdi. Meclis restoranlarından Asmabağ'ın iki kırmızı, bir beyaz bir de pembe şarabınını yanı sıra şampanyası da satılıyor.

50 BİN AVROLUK ŞAMPANYA

Pırlantalarla süslenmiş, şişesi ve kadehleri yılan derisi kutuda satılan 20-50 bin euroluk alkolsüz şampanyalar üreten Spagnolo, alkolsüz içki sektörüne girişini ise şöyle anlatıyor: Milano'daki Moda Haftası'nda Arap şeyhlerinin alkol almadığını, 'Suudi şampanyası' denilen bir içki içtiklerini gördüm. Bu, taze üzüm suyu, soda, elma ve naneden oluşuyordu. Ancak hiçbir çekiciliği ve kalitesi yoktu. Bu dikkatimi çekti ve ben dünyada kutlamaların vazgeçilmez içkisi olduğu için bu kaliteli tadı alkol almayan ve şampanyanın tadını hiç tatmamış olan üst kesim insanlara hediye etmek istedim. Dünyada hem şişe hem de üzüm bakımından bu derece kaliteli olan başka alkolsüz şampanya ve şarap bulamazsınız.

HEDEF GENÇLER

"Alkolsüz içki" aldatmacasıyla piyasaya sürüler bira ve şarapların özellikle gençler arasında hızla yayılması endişesi var. Bir kısım medya da bu tuzağı "alkolsüz" yalanıyla destekliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.