Türk sinemasında bir ilk olacak!

Türk sinemasında bir ilk olacak!

Bediüzzaman Said Nursi'nin 1927-34 yılları arasında Barla'da yaşadıklarını anlatan animasyon filmi, "Allah'ın Sadık Kulu: Barla" 4 Kasım'da gösterime giriyor.

Canlı aktörün hareketlerinin bire bir taklit edilmesini sağlayan 'motion capture' tekniğinin kullanıldığı ilk Türk filmi, gerek konu gerekse teknik başarısıyla adından söz ettireceğe benziyor. Filmin bir başka başarısı da müzikleri. Aria Müzik'ten Cengiz Onural ve Bora Ebeoğlu'nun Macar Radyosu Senfoni Orkestrası işbirliğiyle hazırladıkları filmin müzikleri 6 aylık yoğun bir çalışmanın eseri. Onural ve Ebeoğlu, animasyon olmasına rağmen filmin kendilerini çok etkilediğini söylüyor. Onural, "Çizgilerden oluşan bir karakterin sizi bu kadar duygulandıracağına ihtimal vermezsiniz ta ki izleyene kadar. İzlediğiniz, güldüğünüz ve ağladığınız zaman büyük bir şaşkınlıkla farkına varıyorsunuz ki bir çizgi film sizi çok duygulandırmış." diyor.

Bora Ebeoğlu, filmin hikâyesini, insanlık tarihinin başından beri zalimler ile zulüm görenler arasındaki mücadelenin bir parçası olarak görüyor. "Pek çok insan tarihte zulüm görmüş, buna rağmen inandığı şeyleri savunmaya çalışmış. Bu hikâye de onlardan biri." diye konuşan Ebeoğlu, bu mücadelenin yeni kuşaklara hatırlatılması gerektiği için filmin gündeme geldiğini söylüyor. Ebeoğlu, "Üstad'ın tarihteki kahramanlardan biri olduğunu düşünüyorum." ifadesini kullanıyor.

Birçok filmde bütçe sıkıntısı yüzünden büyük orkestra ile çalışamadıklarını söyleyen Cengiz Onural, bu fırsatı buldukları için çok mutlu olduklarını ekliyor. Filmin müziklerinin yapımı aşamasında, uluslararası alandaki çalışmalarıyla birçok ödül alan Türk orkestra şefi Alpaslan Ertüngealp'in yönettiği Macar Radyo Senfoni Orkestrası eşliğinde çalışılması harika parçalar ortaya çıkarmış. İkili, 6 ay süren çalışmaları boyunca, filmi, sayısını hatırlamadıkları kadar çok izlemiş. İkili, filmdeki her şeyinmüzik dilinde bir karşılığı olduğunu belirterek duygulara tekabül edecek şekilde besteleri hazırladıklarını anlatıyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.