Alman Dışişleri tek tip kıyafeti Nazi dönemine benzetti

Alman Dışişleri tek tip kıyafeti Nazi dönemine benzetti

Alman Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Martin Schäfer, FETÖ'cü darbecilerin tek tip kıyafetle yargılanmasını Hitler Nazizmine benzetti.

Almanya 15 Temmuz'dan sonra FETÖ'cü hainlere kucak açması ve koruyup kollamasıyla sık sık gündeme geliyor. El üstünde tutup barındırılan vatan hainlerinin Türkiye'ye iadesi yapılmadığı gibi, Türkiye'ye karşı ihanet çetesi her yerde savunuluyor.

Bu da yetmezmiş gibi Türkiye'nin kendi iç meselelerine müdahil olunmaya çalışılınıyor. Bunun son örneğini de Alman Dışişleri verdi.

Alman Dışişleri tek tip kıyafeti Nazi dönemine benzetti

"TEK TİP NAZİZİM"

Alman Dışişleri Sözcüzü Martin Schäfer, kılık kıyafet yönetmeliğine uymayan ve giydikleri kıyafetlerle mesajlar vermeye çalışan darbecilere karşı getirilmek istenen tek tip kıyafet uygulamasını sert bir dille eleştirdi.

Schäfer, "Hukuki açıdan bu konuda bir değerlendirmede bulunamam. Ama bizim ülkemizi Nazi yöntemleri uygulamakla suçlayan birinin, şahsen bir Alman olarak bana Almanya'daki kötü bir döneme dair kötü hatıraları uyandıran şeyler yapmasını dikkat çekici buluyorum." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.