Alman gazetelerinde Gül manşeti

Alman gazetelerinde Gül manşeti

Alman basını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Almanya ziyaretine geniş şekilde yer vermeye devam ediyor.

"Berliner Morgenpost" gazetesi, birinci sayfada "Koruma gözlüğüyle resmi ziyaret" başlığıyla yayınlanan bir haberde, Gül'ün Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve eşi Bettina Wulf ile birlikte Osnabrück kentinde, DJU şirketinde lazer teknolojisini izlemek amacıyla gözlük taktığı sırada çekilmiş bir fotoğrafa yer verdi.

"BARIŞ KENTİNDE ZİYARET"

"Die Welt" gazetesi de "Barış kentinde ziyaret" başlığıyla verdiği haberde, Gül'ün Osnabrück kentindeTürkiyeve Almanya bayrakları taşıyan vatandaşlar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandığını yazdı.

"AVRUPA'NIN YABANCI DOSTU"

"Frankfurter Rundschau" gazetesi ise, birinci sayfada "Avrupa'nın yabancı dostu" başlığıyla verdiği haberde, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Almanya'da kendine güvenen bir devlet adamı görüntüsüyle ortaya çıktığı, ancak Alman hükümetinin Türkiye ile ilişkilerinde zorlandığı görüşüne yer verdi.

"Hamburger Abendblatt" gazetesi, "Merkel ve Gül: Türkler iyi Almanca öğrenmeli" başlığıyla verdiği haberde, Gül'ün ve Almanya Başbakanı Merkel'in, göçmenlerin Alman toplumuna başarılı bir şekilde uyum sağlaması için küçük yaşlardan itibaren Almanca öğrenmeleri gerektiği konusunda görüş birliği içinde olduğunu yazdı.

*Koruma gözlüğüyle resmi ziyaret

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.