Almanya 9 yıldır teröristleri iade etmiyor

Almanya 9 yıldır teröristleri iade etmiyor

Almanya’nın yargılamak için iadesini talep ettiği PKK başta olmak üzere terör örgütü üyelerini Türkiye’ye vermediği ortaya çıktı.

Başta Alman Başbakanı Merkel olmak üzere bütün Alman devlet adamları her fırsatta terör örgütlerine karşı Türkiye'nin yanında olduklarını söylüyorlar ancak rakamlar tam tersini söylüyor.

Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü istatistiklerine göre Almanya, Türkiye’nin 2007-2016 yılları arasında 136 iade talebi dosyasından sadece 3’nü kabul etti.

Almanya, en son terör örgütü PKK mensubu olduğu ileri sürülen Mehmet İltaş ve Mehmet Eşref Kızılay’ı iade etti.

100 İADE TALEBİNİ REDDETTİ

Son 9 yılda Türkiye’nin PKK mensubu teröristlerin iadesine ilişkin hiçbir talebine olumlu yanıt vermeyen Almanya, Türkiye’nin terör nedeniyle talepte bulunduğu 110 dosyada iade talebini reddetti.

Almanya, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının iade taleplerini de kabul etmedi. Türkiye, Almanya’dan 22 FETÖ mensubunun yargı organları tarafından verilen kararlar doğrultusunda iadesini istedi. Almanya, bugüne kadar FETÖ üyelerinin iade taleplerine ilişkin hiçbir dosyada olumlu cevap vermedi.

"TERÖRLE MÜCADELEDE TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ"

2 gün önce Türkiye'ye gelen Alman Dışişleri Bakanı Steinmeier, "DEAŞ ve PKK ile mücadelede Türkiye'nin yanındayız" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.