Almanya: 'Bağımsız bir Kürt devletinden yana değiliz'

Almanya: 'Bağımsız bir Kürt devletinden yana değiliz'

Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcü yardımcısı Sawsan Chebli, Alman hükümetinin "bağımsız bir Kürt devleti kurulmasından yana olmadığını" belirtti.

Federal Basın Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Chebli, bir gazetecinin "Alman hükümeti, Kürt devletinin kurulmasından yana mı?" sorusunu yanıtladı. Chebli, Alman hükümetinin duruşunun değişmediğini ve Kürt devletinden yana olmadıklarını ifade etti.

 

Bölgede yeni sınırlar oluşturulmasına ihtiyaç bulunmadığını söyleyen Chebli, geçmişte bölgede yeni sınırlar çizilmesinin olumlu sonuçlara yol açmadığını dile getirdi.

 

Chebli, çok fazla çatışma ve krizin bulunduğu bir bölgede yeni sınırlar çizilmesinin, "bölgede barış sağlamak için en iyi yöntem olmadığını" vurguladı.

 

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in dün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile telefonda görüştüğünü ifade eden Chebli, Barzani'den durumu değerlendirmesi istediklerini açıkladı.

 

Chebli, Steinmeier ve Barzani'nin "Türkiye ile PKK'nın yeniden çözüm sürecine geçmeleri" görüşünü paylaştığını, durumun tırmanmasının sadece aşırıcılık yanlılarına yarayacağını söyledi.

 

Alman Dışişleri Bakanlığı sözcü yardımcısı Chebli, Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndaki siyasi bir direktörün gelecek günlerde Ankara'yı ziyaret edeceğini ve Türk Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı ile güncel gelişmeleri görüşeceğini duyurdu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.