Türk futbolcunun harekata destek mesajı Almanları rahatsız etti

Türk futbolcunun harekata destek mesajı Almanları rahatsız etti

- St. Pauli'de forma giyen Enver Cenk Şahin'in, Barış Pınarı Harekatı'na destek veren "Kahraman Mehmetçiğimizin ve ordumuzun yanındayız. Dualarımız sizinle" mesajı Almanlarda rahatsızlık uyandırdı

 

BERLİN (AA) - Almanya İkinci Futbol Ligi takımlarından St. Pauli’de forma giyen Türk futbolcu Enver Cenk Şahin’in sosyal medya hesabından paylaştığı Barış Pınarı Harekatı'na destek veren mesajı, Almanları rahatsız etti.

Enver Cenk Şahin, Instagram hesabından "Kahraman Mehmetçiğimizin ve ordumuzun yanındayız. Dualarımız sizinle." şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Mesajla ilgili St. Pauli Kulübünün internet sayfasından yapılan açıklamada, "St. Pauli, kulübün değerleriyle uyuşmadığı için paylaşıma ve içeriğine mesafe koyuyor." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, kulübün oyuncuyla görüştüğü ve konunun açığa kavuşturulması için çalışıldığı, durum aydınlatılana kadar da kulüp olarak bir açıklama yapılmayacağı belirtildi.

St. Pauli’nin "Ultra" taraftar grubunun internet sayfasından yapılan açıklamada da, Enver Cenk Şahin’in paylaşımı eleştirilirken oyuncunun daha önce de benzer ifadeler kullandığı kaydedildi.

Enver Cenk Şahin’in bir daha St. Pauli formasını giymemesini isteyen taraftar grubu, 25 yaşındaki futbolcunun sözleşmesinin feshedilmesi talebinde bulundu.

 

- Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'a da benzer tavır gösterilmişti

 

Daha önce de benzer bir tavrı, Alman Milli Takımı’nın Türk asıllı futbolcuları Mesut Özil ve İlkay Gündoğan yaşadı.

Rusya'da geçen yıl düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası'na katılan Almanya A Milli Takımı kadrosunda yer alan Türk asıllı futbolcular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın yanı sıra İngiltere Premier Lig'de oynayan Türk futbolcu Cenk Tosun, 2018’in Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Londra'da buluşarak fotoğraf çektirmiş ve formalarını hediye etmişti.

Bu fotoğrafın ardından Almanya'da Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'a linç kampanyasına varan ırkçı saldırılar yapılmıştı. Eleştirilerin odağındaki Mesut Özil, daha sonra ırkçı ve ayrımcı saldırılar sebebiyle Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını duyurmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.