Almanya Cumhurbaşkanı Gauck, Şehitlik Camii'ni ziyaret etti

Almanya Cumhurbaşkanı Gauck, Şehitlik Camii'ni ziyaret etti

Cumhurbaskani almanya’daki Müslüman topluma "Bu ülkeye aitsiniz, aranızda olmaktan çok mutluyum", dedi.

(Arif AĞIRBAŞ'in haberi) 

Hayat arkadaşı Andrea Schadt ve Berlin Eyaleti Başbakanı Klaus Wowereit ile Şehitlik Camii'ne gelen Gauck’u, Şehitlik Yönetim Kurulu Başkanı Ender Çetin ve Din Hizmetleri Ataşesi Hasan Hayri Yaşar karşıladı. Cami hakkında bilgi edinen Cumhurbaşkan Gauck, “Kültürel ve dinsel değerlein farklılığını değil, bütünleştirici taraflarını ön plana çıkarmalıyız.” diye konuştu.

Demokrasi ve aydınlanmaya dikkat çeken Gauck, insan onurunun nereden gelirse gelsin korunması gerektiğine vurgu yaparak, “Kültür olarak farklı olabiliriz ama bizi birleştiren ortak yönlerimiz var.” dedi. Farklılıkların sadece dini ve kültürel olmadığını, Alman toplumunda da statü farklılığı olduğuna değinen Cumhurbaşkanı Gauck, burada farklı kültürden insanların da birbirlerine saygılı davranmaları çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Joachim Gauck Şehitlik Camii’nden önce Berlin’deki tarihi Brandenburg kapısından başlayarak Berlin temaslarını gerçekleştirdi. Berlin Başbakanı Klaus Wowereit ile Brandenburg kapısından geçen Gauck daha sonra Wowereit’ın makamına geçerek eyalet politikaları hakkında bilgi aldı. 

Berlin, Cumhurbaşkanı Gauck’un görevine geldiğinden bu yana ziyaret ettiği beşinci eyalet oldu. 11’inci Cumhurbaşkanı Gauck, Berlin’den önce, Baden-Württemberg, Thüringen, Rheinland-Pfalz ve Sachsen-Anhalt eyaletlerine ziyaret gerçekleştirmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.