Almanya da bizi utandıran haber

Almanya da bizi utandıran haber

Türkiye'de töre cinayetlerinden dolayı, çektiğimiz sıkıntılar yetmez gibi, bu kötü adetimiz Avrupa'ya da taşıdık. Almanya'da canice işlenen töre cinayeti bizi utandırırken Almanları da şok etti.

 
 

"Kızının farklı yaşam biçimine sinirlenen ve acımasızca defalarca bıçaklayıp öldüren Türk asıllı babanın Almanları şok eden bizi de utandıran cinayet süreci!"

 

Almanya´nın Schweinfurt kentinde; 46 yaşındaki Türk asıllı bir baba (Mehmet Ö.), 15 yaşındaki kızını (Büşra Ö.) acımasız bir şeklide 68 kere hunharca bıçaklayarak öldürdü. 30 cm uzunluğunda bir bıçakla öldürülen zavallı kız Büşra´nın cesedi büyükannesinin kanepesinde bulundu. Öfkeli baba olayın ardından kayıplara karıştı, daha sonra tutuklanan baba töre yerine İslam’a iftira atarak,  kızının İslam yolunda ilerlemek istemediğini ve bu yüzden bu aşamaya geldiğini belirtti.

 

Schweinfurt Bölge Mahkemesi Bas Savcısı Rainer Gündert cinayetle ilgili açıklamasında; Büşra’nın modern yaşam tarzını babasının kabul etmediğini, Büşra´nın ölmek zorunda olduğunun düşünüldüğünü, çünkü davranışlarıyla aile şerefini tehlikeye soktuğuna inanıldığını belirtti. Ayrıca Almanya´da her gecen gün yabancı kökenli bayanların daha çok baskı altına girdiklerini, yaşama biçimlerinin kabullenilmediğini ve daha fazla namus cinayetlerinin meydana geldiği belirtildi. 

 

Kızına dizüstü bilgisayar ve cep telefonu hediye ettiğini, ama son zamanlarda Büşra´nın çok saygısız ve sıra dışı davranışlar gösterdiğini belirten zalim baba, Kızının çok fazla kişiyle telefonlaştığını ve internette Chat yaptığını ve kızının 3 çocuğunun en büyüğü olduğunu ve davranışlarını tasdik etmediğini, ilerde erkekler tarafından kullanılmasından korktuğunu çünkü evlerinin önünde çok farklı genç erkeklerin gezindiğini söyledi.

 

Yapılan araştırmalar sonucunda Büşra´nın 17 yaşında bir erkek arkadaşının olduğu ortaya çıkmasına rağmen Schweinfurt Bölge Mahkemesi Bas Savcısı Rainer Gündert; ifadesi alınan babanın bu durumdan habersiz olduğunu, kızının kimlerle görüştüğüne dikkat etmek yerine çok telefonlaşıp Chat yaptığına öfkelenerek aynı evde yaşayan Babaannesinin kanepesinde uyuyan kızını bıçakladığını belirtti.

 

Yaptığı olayı tasvip etmediğini, çok sinirli olduğu için sağlıklı düşünemediğini ve böyle bir olayın yaşanmasının aile şerefi ile ilgisi olmadığını fark ettiğini belirten baba; kızını sadece 5 kez bıçakladığını hatırladığını söyledi. İfadesinin alınmasının ardından Schweinfurt Bölge Mahkemesine çıkarıldı ve tutukluluk halinde mahkemenin devamına karar verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :