Almanya: Esed Uluslararası Mahkemesi'nde yargılansın

Almanya: Esed Uluslararası Mahkemesi'nde yargılansın

Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle, Suriye Devlet Başkanı Esed'in Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasını istedi

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Alman Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, iktidarı kaybetmesinin ardından Beşşar Esed'e ne olacağı konusundaki bir soru üzerine, "en iyisinin, Esed'in UCM'de yargılanması olacağını" belirtti.

Akan kan duracaksa Esed'in sürgüne gitmesinin de bir seçenek olduğunu ifade eden Westerwelle, "Ancak eğer ölümler duracaksa Esed gönüllü olarak ülkeden ayrılabilir. Bu durumda yargılanması benim için birinci öncelik değil. Gerçi bu benim adalet anlayışıma aykırı bir durum, ama her şeyden önemlisi Suriye'de ölümlerin durdurulması ve demokratik bir gelecek kurulması" ifadesini kullandı.

"Erozyon iktidarın merkezine ulaştı"

Suriye'ye askeri müdahaleye de karşı çıkan Westerwelle, bunun, sorunları azaltmak yerine artıracağını belirtti. Westerwelle, dışarıdan müdahalenin "yangını genişletme tehlikesinin" bulunduğunu kaydetti.

Suriye Başbakanı Riyad Hicab'ın görevini bırakıp muhaliflere katılmasının "erozyonun iktidarın merkezine ulaştığını" gösterdiğini belirten Westerwelle, Rusya ve Çin'in de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde engelleyici tutumlarını sürdürmeleri ve Esed'e desteklerini çekmemeleri halinde ağır sorumluluk taşıyacaklarını bildirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.