Almanya Gazze'ye insani yardım yapacak

Almanya Gazze'ye insani yardım yapacak

Almanya'nın, Gazze’ye 8,5 milyon avro insani yardım yapma kararı aldığı bildirildi.

Almanya'nın, Gazze’ye 8,5 milyon avro insani yardım yapma kararı aldığı bildirildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Gazze halkının insani ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için 8,5 milyon avro yardım yapılacağı, daha önce de bölgeye 500 bin avro değerinde yardım gönderdiği belirtildi.

Son gelişmelerin ardından yardım miktarının artırıldığına işaret edilen açıklamada, “Bu yardımla özellikle Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu’nun (UNRWA) ve ayrıca gıda yardımı ile sağlık alanında faaliyet gösteren STK’ların acil yardım faaliyetlerine destek sağlanacaktır” denildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de “Gazze’de şiddetin tırmanması bir kez daha çok sayıda insanın kaçışını ve çilesini beraberinde getiriyor. Çoğu zaman olduğu gibi, en fazla etkilenenler zaten çok zor koşullarda yaşayanlar. Mevcut krizde bu insanları unutamayız” ifadelerini kullandı.

Steinmeier, dün yaptığı açıklamada da çatışmaların tırmanmasından kaygı duyduğunu belirterek, acil bir ateşkes için taraflara çağrıda bulunmuştu. Alman Bakan, Mısır’ın önerdiği plan çerçevesinde kalıcı bir ateşkes için de görüşmelerin başlamasını istemişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.