Almanya İçişleri Bakanı'ndan Türkiye'ye PKK yanıtı!

Almanya İçişleri Bakanı'ndan Türkiye'ye PKK yanıtı!

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maizière, Türkiye'nin, Almanya'nın PKK'lıları desteklediği yönündeki sözlerle ilgili açıklamada bulundu...

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maizière, Türkiye'nin, Almanya'nın PKK'lıları desteklediği yönündeki iddialarını reddetti. Maizière, Federal Emniyet Teşkilatı yıllık toplantısında yaptığı açıklamada, "Biz terörizmin her türlüsüyle savaş halindeyiz. PKK bizim için de terörist bir birliktir ve her ipucunu takip ediyoruz" dedi.

Ajanslarda yer alan habere göre; Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maizière Türkiye'nin, Almanya'nın PKK'lıları desteklediği yönündeki ithamlarını reddetti. Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Maizière, Federal Emniyet Teşkilatı yıllık toplantısında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Almanya'ya yönelik iddialarına ilişkin "Bizim için, amacı ne olursa olsun, terörizmin her çeşidi Almanya'da savaştığımız bir şeydir. PKK bizim için de terörist bir birliktir ve her ipucunu takip ediyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün,Alman mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier'in Ankara ziyareti sırasında Almanya'daki 4 bin 500 PKK'lı için ceza kovuşturması olduğu halde sadece üç failin iade edildiğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da daha önce, "Almanya'nın teröristler ve PKK'lılar için güvenli bir ülke olduğu" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Türk yetkililerin PKK ile ilgili iddialarına Salı günü de aynı şekilde Alman iç istihbarat birimi olan Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maaßen yanıt vermiş, bu iddiaların haksız ve dayanaksız olduğunu söylemişti. PKK ABD, AB ve Türkiye tarafından "terör örgütü" olarak kabul ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.