Galatasaray'ın yeni hocası belli oldu

Galatasaray'ın yeni hocası belli oldu

Almanya'da Mainz'i çalıştıran genç teknik adam Thomas Tuchel, Galatasaray'la 3 yıllık ön anlaşma yaptı.

Galatasaray'ın yeni hocası Thomas Tuchel oldu

 
Galatasaray Sportif Direktörü Bülent Tulun önceki gün Hilton Otel'de Thomas Tuchel ile bir araya gelerek resmi teklifte bulundu. Tulun Alman hocaya "Sizin gibi hırslı ve başarıya aç birine ihtiyacımız var" dedi. Bu sözlerden çok etkilenen Tuchel'le 3 yıllık ön protokol yapıldı
 
 
Galatasaray'ın yeni teknik direktörü olması beklenen Thomas Tuchel ile Bülent Tulun'un önceki gün Almanya'da Mainz Hilton Otel'de kapalı kapılar ardında yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıktı. Sportif Koordinatör Erdal Keser'in de katıldığı buluşmada Tulun son olarak Mainz'i çalıştıran ve yılda 800 bin Euro alan Tuchel'e 2.5 milyon Euro önerdi. Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak olması nedeniyle G.Saray'a sıcak bakan Alman hoca bu görüşmede Tulun'a nasıl bir takım istendiğini ve G.Saray'daki çalışma şartlarını sordu. 
 
G.SARAY'DA ÇOK BÜYÜK PROJELERE İMZA ATARSIN
Bülent Tulun 40 yaşındaki başarılı hocaya, "Sizin gibi hırslı ve başarıya aç bir hocaya ihtiyacımız var. Galatasaray'da büyük projelere imza atabilecek yetenektesin. Başarılı olman için size tüm olanaklarımızı sunarız. Bugüne kadarki başarılarını çok yakından takip ettik. Takımı ateşleyecek ve oyuncuları en iyi şekilde motive edecek özelliklere sahip olmanız bizi cezbetti" dediği öğrenildi. 
 
BİRKAÇ GÜN İÇİNDE BU TRANSFER RESMİLEŞECEK
Tulun'un bu sözlerinden çok etkilenen Thomas Tuchel'in 1 saate yakın süren görüşme sonrası Galatasaray'la 3 yıllık ön protokol yaptı. Bülent Tulun'un başarılı hocadan ayrıca Almanya'da gurbetçi Türk oyuncuları konusunda yardım istediği de belirlendi. Tarafların bu görüşmeden olumlu ayrıldığı ve birkaç gün içinde bir kez daha bir araya gelerek transferi resmileştirmek istedikleri öne sürüldü. 
 
KİTABINDA ASLA 'PES ETMEK' YOK
CİMBOM teknik direktör arayışlarında ilk sıraya Tuchel'i aldı. 40 yaşındaki teknik adamın en büyük özelliği asla pes etmemesi. 3-0 geriden geldikleri birkaç maçta takımını galibiyete taşıyacak kadar hırslı bir hoca olarak tanınıyor. Genç yaşına rağmen çok iyi bir taktisyen olarak nam saldı. Takımdan yıldız yaratmasıyla biliniyor ve küçük bütçeli takımları bile devlerle mücadele ettirebiliyor. Futboldaki tüm dizilişleri çok iyi bilen Alman hoca maça göre diziliş yapmasını çok iyi biliyor. Elinde kısıtlı bir kadro olsa bile o kadrodan imkanları dahilinde en iyisini çıkarabilecek kadar akıllı bir teknik adam olarak ün yaptı. 
 
MAİNZ'İ ZAFERE TAŞIDI
G.Saray'ın başına geçmesi beklenen Thomas Tuchel 2009-2010 sezonunda profesyonel kariyerine Mainz'de başladı. Mainz düşük bütçeli bir takım olmasına rağmen Tuchel'le büyük başarılar elde etmeyi bildi. (Takvim)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.