Müller Dünya Kupası'nda bir ilk peşinde!

Müller Dünya Kupası'nda bir ilk peşinde!

2014 FIFA Dünya Kupası gol krallığı yarışında zirvede yer alan Alman Thomas Müller, Dünya Kupası'nda bu unvana üst üste erişen ilk oyuncu olmaya çalışacak.

Brezilya'da grup maçları tamamlanan 2014 FIFA Dünya Kupası, son yıllardaki en gollü turnuva olarak dikkati çekiyor.

Turnuvada şu ana kadar grup aşamasında oynanan 48 karşılaşmada 136 gol atıldı, Almanya 2006'da ulaşılan 147 ve Güney Afrika 2010'da kaydedilen 145 gole henüz ikinci tur öncesinde yaklaşıldı. En fazla gol kaydedilen Dünya Kupası olma unvanı, 171 golle ilk kez 64 maçlı formata geçilen Fransa 1998'in elinde bulunuyor.

Brezilya 2014'te ikinci tura kadar maç başına 2,8 gol ortalaması yakalandı. Gol ortalaması bakımından maç başına 5,4 gol kaydedilen İsviçre 1954 ise açık ara önde bulunuyor.

Brezilya'da gol dağılımı

Brezilya'da grup maçlarında 10 gol bulan Hollanda en skorer takım olmayı başardı.

Kolombiya 9, Fransa 8, Brezilya, İsviçre ve Almanya 7'şer golle Hollanda'yı takip etti. Tur atlayan takımlar arasında yalnızca 2 gol kaydedebilen Yunanistan, yıllardır süregelen savunma futbolundan taviz vermedi.

Diğer yandan, turnuvada şimdiye kadar 10 kez penaltı düdüğü çalındı. Fransa, kendisine verilen iki penaltı atışından birini gole çevirirken, Almanya, Brezilya, Cezayir, Yunanistan, Uruguay, Kolombiya, Avustralya ve İspanya ise birer kez beyaz noktadan gol buldu.

Müller ilk peşinde

2014 FIFA Dünya Kupası gol krallığı yarışında zirvede yer alan Alman Thomas Müller, Dünya Kupası'nda bu unvana üst üste erişen ilk oyuncu olmaya çalışacak.

Güney Afrika 2010'da İspanyol David Villa, Hollandalı Wesley Sneijder ve Uruguaylı Diego Forlan gibi rakip fileleri 5 kez havalandıran Müller, yaptığı 3 asist farkıyla gol kralı olmayı başardı. Brezilya'da da asist farkıyla 4'er golü bulunan Arjantinli Lionel Messi ve Brezilyalı Neymar'ın önünde ilk sırada yer alan 24 yaşındaki futbolcu, bir ilki başarmanın hesaplarını yapıyor.

Eski şampiyonlar ikinci turu göremedi

Futbolseverlerin gole doyduğu Brezilya 2014'te, eski şampiyonlardan İtalya, İngiltere ve İspanya ikinci turu göremedi.

Son şampiyon İspanya, Hollanda ve Şili'nin bulunduğu B Grubu'nu üçüncü tamamlayarak turnuvaya veda etti. Dört kez zafere ulaşan İtalya ile 1966 yılının şampiyonu İngiltere ise D Grubu'nda Kosta Rika ile Uruguay'ın arkasında kalarak havlu attı.

Amerika kıtası ön plana çıktı

2014 FIFA Dünya Kupası'na Amerika kıtasından katılan ülkeler damga vurdu.

Turnuvada Amerika kıtasından Brezilya, Meksika, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Uruguay, Arjantin ve ABD olmak üzere 8 ülke yoluna devam ediyor. İkinci turda Avrupa kıtasını Hollanda, Yunanistan, Fransa, İsviçre, Almanya ve Belçika temsil ederken, Afrika'dan Cezayir ve Nijerya son 16 takım arasında mücadele edecek.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.