'2012'de sizi bir şeyler bekliyor'

'2012'de sizi bir şeyler bekliyor'

Aşırı sağcılar, Almanya’nın ilk Türk kökenli bakanı Aygül Özkan’a videolu tehdit mesajı gönderdi. ‘2012’de sizi bir şeyler bekliyor’ ifadesi kullanılan mesajla ilgili Alman savcılığı soruşturma açtı.

Almanya’da Aşağı Saksonya’nın Türk kökenli Sosyal İşler, Kadın, Aile, Sağlık ve Uyum Bakanı Aygül Özkan’a aşırı sağcılar tarafından tehdit içeren elektronik posta gönderildi. Hannover Savcılığı soruşturma başlatıldığını açıklarken, videonun “Besseres Hannover” (Daha iyi bir Hannover) adlı aşırı sağ grup tarafından hazırlanmış olduğunu tahmin ediliyor. Almanya’nın ilk Türk kökenli bakanı olarak kabineye atanan ve göreve geldiğinde Alman medyası tarafından ‘ilk Müslüman Bakan’ olarak tanıtılan Özkan’a yönelik videolu tehdit mesajı özel e-posta adresine gönderildi. Videoda, ayı kostümü giymiş bir kişi, ‘Hitler selamı veriyor, bir dönerciye hakaret ediyor ve havalimanında içinde sınır dışı edilen yabancıların bulunduğu bir uçağa el sallayarak seviniyor. Mesajdaki yazıda ise “2012’de sizi bir şeyler bekliyor. Bizim siyasi hedeflerimizi yerine getirmek ve kültürümüzü korumak için gelecek yıl yeni bir silahı uygulamaya koyacağız. Biz bıktık ve farklı şeyler de yapabiliriz’’ deniyor. Özkan açıklama yapmazken, sözcüsü Thomas Spieker, tehdidi çok ciddiye aldıklarını belirtip “Polis ve savcılığı bilgilendirdik. İnceleme başlatıldı. Bakanın günlük işleri aynen sürüyor” dedi.

‘Meclis araştırması gerekli’

Öte yandan Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, Neonazi cinayetlerini aydınlığa kavuşturabilmek için vakit geçirilmeden Federal Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını istedi. Özdemir, “Bunu, sadece istihbaratçılara bırakmamalıyız. Zaten sorun orada yaşandı. Federal Meclis görevini yerine getirip bu konuda araştırma komisyonu kurmalı” dedi. Özdemir Milliyetçi Demokratik Parti’nin (NPD) kapatılması tartışmasına ise temkinli yaklaşırken bunun asıl yapılması gerekenleri ikinci plana atmaması gerektiğini vurguladı: “Konumuz sadece aşırı sağcı parti değil. Konumuz aşırı sağcıların gizli örgüt kurup 10 seneden fazladır insan öldürmeleri ve bu konudaki ipuçlarının birbirine bağlanmaması.”

İstİhbarat İddİaları reddetti

Yeni kanıtlar terörist Beate’yi bile şaşırttı

Anayasayı Koruma Teşkilatı, Milliyetçi Demokratik Parti’nin (NPD) Thüringen Eyaleti başkan yardımcısı Tino Brandt’ı, polisin onu gözetlemek için yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirdiği ve Neonazi üçlüsüne sahte pasaport alabilmeleri için yine Brandt vasıtasıyla 2 bin Mark (1000 Euro) para gönderdiği iddialarını yalanladı. Thüringen Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın yayınladığı bildiride, “Elimizde buna benzer iddiaları ispat edebilecek bilgiler bulunmamaktadır” denirken, Neonazi cinayetlerini araştıran Schaefer Komisyonu’nun bu ipucunu araştıracağı belirtildi. Kurum, Neonazi teröristlerin kod isimlerini bulmak için aracılar vasıtasıyla 2 bin Mark gönderildiğini, fakat girişimin aracı olan kişinin parayı kendisi kullandığı için başarısız olduğunu da açıkladı. Bu arada gözaltına alınan NSU üyesi Beate Zschaepe’nin de ortaya çıkan bilgilere şaşırdığını ve ölen iki arkadaşı Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt’ın neden tutuklanamadığını sorduğu belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.