Almanya, Türkiye'ye ek asker gönderecek'

Almanya, Türkiye'ye ek asker gönderecek'

Alman hükümetinin ABD önderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyonun yürüttüğü mücadele kapsamında, Konya'da konuşlanmak üzere NATO'nun erken uyarı uçaklarını kullanacak askeri personel göndereceği bildirildi.

Alman hükümet kaynaklarının verdiği bilgiye göre, AWACS (erken uyarı ve kontrol sistemi) uçakları Konya'daki hava üssünde konuşlanacak ve DAEŞhedeflerine karşı yapılan saldırıları destekleyen keşif görevi yapacak.

Almanya'nın halen DAEŞ’le mücadeleye katılan 500 askerinden 240'ı İncirlik üssünde görev yapıyor ve altı Tornado keşif uçağı ile bir havada ikmal uçağını kullanıyor. Geri kalanı ise Akdeniz'de bulunan bir fırkateynde görevli. NATO'nun AWACS uçaklarını kullanan ve bakımını yapan personelin üçte biri Alman ordusundan. Kaynaklar, bu kez Türkiye'ye gönderilecek Alman asker sayısının ne olacağını söylemedi. Kaynaklar, IŞİD mücadelesinde yer alan Alman asker sayısının 1.200 ile sınırlandığını ve artırılmayacağını bildirdi. NATO, 2016'nın başından beri Konya üssünden AWACS uçuşları yapıyor. Ancak bunlar, 2015 yılında Türkiye'nin bir Rus savaş uçağını Suriye sınırında düşürmesinden sonra başlatılan ayrı bir görev kapsamında. NATO, yeni AWACS ve personel konuşlanmasını Temmuz ayında onaylamıştı. Bu durumda uçuşların bu ay başlaması mümkün. Ancak bu zamanlama geçekleşse de başlangıçta uçuşlara Alman personel katılmayacak çünkü Almanya'nın ek asker konuşlandırmasının parlamento onayı Kasım ayından önce çıkmayabilir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.