Almanya'da Facebook merkezine saldırı

Almanya'da Facebook merkezine saldırı

Almanya'nın Hamburg şehrinde bulunan Facebook'un merkezine saldırı yapıldı.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg geçtiğimiz günlerde Donald Trump'un müslümanlara yönelik eleştirilerine cevap vererek destek mesajı yayınlamıştı.

ZUCKERBERG MÜSLÜMANLARI DESTEKLEDİ

Zuckerberk, Müslümanlara sesini duyurmak istediğini söyleyerek "Eğer bu toplulukta bir Müslümansan ben Facebook’un patron olarak şunu bilmeni istiyorum: Burada her zaman hoş karşılanacaksın. Biz burada senin haklarını korumak için ve senin için barışçıl ve güvenli bir çevre yaratabilmek için savaşacağız" demişti.

HAMBURG'DA FACEBOOK PROTESTOSU

Bu açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'da resmi Facebook hesabından Zuckerberg'e teşekkür mesajı yayınlamıştı. Yaşanan gelişmeler sonrası Hamburg'da Facebook merkezine saldırı düzenlendi.

TAŞLI VE GAZ BOMBALI SALDIRI

Hamburg'da yaklaşık 15-20 kişinin, Facebook'un merkezine taşlar, gaz bombaları ve boya şişeleriyle saldırı düzenlediği bildirildi.

Hamburg Polisi'nden yapılan açıklamada, saldırı sonrası yaralanan olmadığı aktarılırken, saldırganların yaya olarak olay yerinden kaçtıkları kaydedildi.

"FACEBOOK'U BEĞENME" YAZDILAR

Duvarlara sprey boyayla "Facebook'u beğenme" yazdıkları belirtilen saldırganların kimliğinin henüz belirlenemediği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.