Almanya'dan  İSZÜ'ne ANLAMLI Ziyaret

Almanya'dan İSZÜ'ne ANLAMLI Ziyaret

Almanya’da geleceğin belediye başkanlarının eğitim aldığı Kehl Akademisi “"European Public Administration /Avrupa Yerel Yönetim İdaresi” mastır programından 13 öğrenci, İSZÜ - İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’ni - ziyaret etti.

Almanya’da geleceğin belediye başkanlarının eğitim aldığı Kehl Akademisi  “"European Public Administration /Avrupa Yerel Yönetim İdaresi” mastır programından 13 öğrenci, Prof. Dr. Gert Fieguth başkanlığında, Akademi’nin yurtdışı sorumlusu Pia Kipp ile beraber 28-Mayıs-2012’de İSZÜ - İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’ni -  ziyaret etti.

Bu önemli ziyaret kapsamında, Almanya’dan gelen misafirlerin ve İSZÜ mensuplarının iştirak ettikleri  “Model United Nations Simulation - Arab Spring” konulu, “Arap Baharı ve Türkiye” konularına odaklanan panel gerçekleştirildi. Panel öncesinde İSZÜ - Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Erol Aydın üniversiteyi tanıtan kapsamlı bir sunum yaptı. Alman akademisyen Prof. Dr. Gert Fieguth’un da “"European Public Administration /Avrupa Yerel Yönetim İdaresi” programını ve bu bölümde verilen eğitimi anlatmasının ardından misafir öğrenciler “Suriye” üzerine hazırladıkları notları sundular.

Program, İSZÜ-Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Şebnem Cansun’un  “Arap Baharı ve Türkiye”  konulu sunumuyla devam etti. Yrd. Doç. Dr. Cansun,  Arap Baharı’nın gelişim sürecinden, Türkiye’nin bu süreçteki pozisyonundan, AK Parti hükümeti döneminde yürütülen iç ve dış politikaların özelliklerinden, Türkiye’nin müslüman ülkelere rol modeli olup olamayacağından bahsetti. Sunum sonrasındaki tartışmaya, İSZÜ - Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün İtalyan öğretim üyesi Dr. Valeria Giannotta da yorumlarıyla katkı sağladı.
 

Yoğun bir katılımın olduğu ve büyük ilgi ile izlenen programın ardından,  İSZÜ-Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer İnan ve Prof. Dr. Hüsnü Gündüz tarafından Prof. Dr. Gert Fieguth ve Pia Kipp’e “İstiklal Marşı Murakkası” takdim etti. Avrupalı misafirler de özel olarak Almanya’dan getirdikleri hediyeleri üniversitemiz mensuplarına takdim ettiler.

Ziyaret programı çerçevesinde, yapılan kampüs turu ile Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un öğrencilik ve hocalık yaptığı mekânda kurulan İSZÜ’nün sahip olduğu tarihi ve doğal yapısını tanıma imkânı bulan Avrupalı misafirler, burâm burâm tarih kokan İSZÜ’nün Halkalı Merkez Kampüsünden ve büyüleyici doğal güzelliklerinden çok etkilendiklerini belirttiler.

7f2a29dc-0fc1-4aba-a7f6-1fe7fe353b93.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.