Almanya´da Ramazan çarşısı

Almanya´da Ramazan çarşısı

Almanya´nın Hamm şehrinde yapılacak olan Ramazan çarşısına yoğun ilgi var.

 

Pınar Kibar/ALMANYA

“Uzun yıllardır birlikte yaşamamıza rağmen Müslüman vatandaşların yaşam tarzı ve hayat görüşleri hakkında Alman toplumunun ve diğer göçmen grupların maalesef pek de bilgisi yok” diyen Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger-Petermann, Eylül ayının 1 ve 5’inci günleri arasında Hamm kentinde “6. Ramazan Çarşısı” etkinliği düzenleneceğini belirtti. Ramazan Çarşısı" isminin Avrupa kültür ve mimarisine ve Müslümanların Avrupalı kimliğine dayandığı belirtilirken, etkinliğin noel çarşılarıyla Ramazan ayının bir karışımı olduğu ve Almanya’da yaşayanların çok kültürlülüğünü yansıttığı kaydedildi.

 

Meydana 500 kişilik büyük bir çadır kurulacağı, çadırın içerisinde müzikal, kültürel ve bilgilendirme etkinliklerinin yapılacağı bir sahne oluşturulacağı söyleniyor. Etkinlikler boyunca programlar düzenlenip misafirlerin Ramazan çadırında hoş ve faydalı vakit geçirmesinin düşünüldüğü kaydedildi.

İftar vakitlerinde misafirler, farklı Müslüman cemaatlerin organize ettiği iftar yemeklerinden tadacaklar. Çadır dışında çocuklara yönelik animasyon gösterilerinin de düşünüldüğü belirtilirken, alınan bilgiye göre çadırın ön kısmında misafirler, hediyelik eşya, şekerleme, halı, kıyafet, kitap ve çeşitli ürünlerin satıldığı standlardan alışveriş imkânı bulacak. Hayır çarşısının gelirleri de yine hayır işlerinde kullanılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :