Almanya'nın İncirlik şantajına çok sert yanıt yalvaracak değiliz!

Almanya'nın İncirlik şantajına çok sert yanıt yalvaracak değiliz!

ALMANYA'nın İncirlik'ten çekilme tehdidi işe yaramadı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya şantajlarına 'Kendileri bilir. Yalvaracak değiliz' diyerek yanıt verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya ile yaşanan İncirlik krizine ilişkin çok sert açıklamalarda bulundu. Almanya'nın 'İncirlik'ten çıkarız' açıklamalarını şantaj olarak yorumlayan Çavuşoğlu, "Her şey onların istediği gibi olmaz. Ayrılmak istiyorlarsa kendileri bilir, yalvaracak değiliz" dedi.

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Çavuşoğlu, Almanya gerilimine ilişkin şunları söyledi:

"Almanya Dışişleri Bakanı böyle bir açıklama yaptıysa saygısızlık yapmıştır. Bana karşı konuşmalarında farklı oluyor sonra çıkıyor popülizm için farklı şeyler söylüyor. İlişkileri düzeltmek için hangi adımları atmamız laızm diye bize soruyorlar. Bizde size ileteceğiz dedik. Siz Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı'nın otel odasını bile iptal ettireceksiniz, Siz bizim bakanlarımızı, milletvekillerimizi engelleyeceksiniz sonrada istediğimiz zaman Türkiye’ye gideriz.

Türkiye bizi engellemesin, engellerse şantaj. Senin yaptığın neydi o zaman? Biz her şeye rağmen aklıselim yaklaşıyoruz. 'Almanya biz Türkiye’ye karşı istediğimizi yaparız yine de Türkiye biz ne istersek yapmak zorunda'. Böyle bir Türkiye’nin artık olmadığını kendilerine anlatıyoruz. Artık Türkiye’ye istediğiniz gibi muamele edemezsiniz. Sizin çifte standartlarınıza boyun eğmeyiz. Türkiye’ye karşı patron gibi değil dost gibi yaklaşacaksınız. Diplomasinin temel kurallarından birisi karşılıklılık esasıdır. Almanya'nın önce kendisine bir çeki düzen vermesi lazım. Türkiye’ye nasıl davranması gerektiğini öğrenmelidir. İncirlik’ten çekilme kararı alırlarsa kendileri bilir. Kendileri gelmek istedi yalvaracak değiliz. Güle güle deriz.

 

MERKEL'DEN TALEP GELMEDİ

NATO zirvesinde Merkel-Erdoğan görüşmesiyle ilgili bir talep olmadı. Gelirse de tabiki görüşürüz. biz diyalogtan yanayız. Ama bu anlayışın karşı tarafta da olması gerekiyor." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.