Helalliğe, "Haram Zıkkım" Cevabı!

Helalliğe, "Haram Zıkkım" Cevabı!

Başbakan Erdoğan'ın, 'Helalleşme' çağrısına Altan Tan, "Kim hakkımızı yiyerek hellallik istiyorsa, haram zıkkım olsun" diye cevapladı...

Bdp'nin desteğiyle Diyarbakır'da bağımsız milletvekili seçilen Şerafettin Elçi, eylemsizlik kararının uzatılmasını, "Gereken ve beklenen de buydu" diyerek yorumladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Helalleşme' çağrısına Altan Tan, "Hakkımızı, hukukumuzu almadan, kim hakkımızı yiyerek hellallik istiyorsa, haram zıkkım olsun" diye cevapladı.

Diyarbakır'da seçilen bağımsız milletvekilleri, Şerafettin Elçi, Altan Tan Leyla Zana ve Nursel Aydoğan, İl Seçim Kurulu'na başvurarak mazbatalarını aldı. KCK/TM davasından tutuklu Hatip Dicle de avukatı aracılığı ile alırken, Emine Ayna'nın mazbatasını daha sonra alacağı açıklandı. Mazbatalarını aldıktan sonra il seçim kurulu binası önünde bağımsız milletvekillerini ilk kutlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Bdp İl Başkanı Mehmet Ali Aydın oldu. Mazbatalarını alan bağımsız milletvekilleri Şerafettin Elçi ve Altan Tan, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Elçi ve Tan, eylemsizlik kararının uzatılması, yemin töreni, çatı partisi konuları dahil bir çok konuya açıklık getirdi.

Şerafettin Elçi, halkın kendilerini onurlandırarak, omuzlarına büyük bir yük yüklediğini söyledi. Bu göreve layık olmaya çalışacaklarını belirten Elçi, "Biz Türkiye'de barışı, huzuru, güveni sağlamaya soyunmuş bir grubuz. Türkiye'ye barış elimizi uzatıyoruz. Bizim bu samimi ve içten duygularımıza ve çabalarımıza, Türkiye umarım karşılık verir ve biran önce toplumun arzuladığı bir Türkiye gelişir. Bizim hissettiğimiz duygu şu an bu" dedi.

EYLEMSİZLİĞİN UZAMASI BEKLENEN VE GEREKENDİ

Abdullah Öcalan'ın avukatlarının eylemsizlik süresinin uzatıldığı yönündeki açıklamalarını, 'Beklenen ve gereken' olarak yorumlayan Elçi, "Beklenin ve gereken de buydu. Bizim birbirimize yeni bir fırsat vermemiz gerekirdi. Türkiye seçimin atmosferinin yarattığı gergin havası hepimizi sıktı. Bundan sonra sükünet içinde, geçmişe takılmadan ülkenin geleceğini yeniden nasıl inşa edilir? Herkesi memnun eden adil bir Türkiye, herkesin sahip olması gereken haklara sahip olabileceği bir ülke inşaa edebileceğimize dair inancı hissediyorum"dedi.

BALKON KONUŞMASINI OLUMLU KARŞILADI

Başbakan'ın balkon konuşmasını değerlendiren Elçi, siyasette geçmişe takılı, intikam peşinde koşmanın yarar getirmeyeceğini savunarak, "Siyasette geçmişe takılıp intikam peşinde koşmak diye falan bir şey olmaz. Siyaset her zaman geleceğe dönük olmalıdır. Nasıl daha iyi bir gelecek kurabilirim? Anlayışıyla siyaseti götürmeli. Bundan sonra iyi niyetle, doğru yolda yürüyelim. Doğru yolda yürüyen olumlu adım atan Kürt halkının varlığını, gerçek anlamda göz önünde tutan bir anlayışa biz her zaman bütün samimiyetimizle destek vermeye çalışacağız" diye konuştu.

AK PARTİ VE CHP'YE ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Kısa bir teşekkür konuşması yapan Nursel Aydoğan ise parlamentodaki ilk görevlerinin demokratik bir anayasanın hazırlanması olacağını belirterek, başta AK Parti ve CHP olmak üzere Bdp'nin yeni dönemde Kürt sorunu başta olmak üzere Türkiye'nin temel sorunlarını çözmeye çalışacaklarının mesajını verdi.

TÜRKİYE'NİN GERÇEK MUHALEFET PARTİSİ OLACAĞIZ

Seçim progpagandası sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın en çok eleştirenlerinden biri olan Bağımsız Milletvekili Altan Tan, Türkiye'nin temel sorunlarına cevap olacak gerçek muhalefet partisi olacaklarını söyledi. Çatı partisi hakkında görüşmelerin devam ettiğini, yarın yapılacak toplantıda bu konuda detaylı görüşlerin açıklanacağını ifade eden Altan, Başbakan Erdoğan'ın balkon konuşmasını da sert bir dille eleştirerek, "Hakkımızı hukukumuzu aldıktan sonra hellalleşeceğiz.

Ama hakkımızı hukukumuzu almadan kim hakkımızı yiyerek hellalik istiyorsa, haram zıkkım olsun diyorum. Hak, hukuk alınmadan karşılıklı olarak bir yanlışlık varsa, özür dilenmeden hellallik olmaz. Bu İslam bazında da böyle. İkincisi Türkiye'nin gerçek muhalefet partisi olacağız inşallah. Yani sadece Kürtlere hak, hukuk, özgürlük, demokrasi değil, herkese demokrasi, herkese hak, başörtülü kardeşlerimizin de sesi olacağız. İslami endişeleri, talepleri olan kardeşlerimizin de sesi olacağız. Cem Evleri açılsın diyen kardeşlerimizin de sesi olacağız. Tabiki bütün Kürt halkının sesi olmaya çalışacağız. Demokratik bir Türkiye, demokratik bir Cumhuriyet hedefleyeceğiz ve bunun için elimizden geleni yapacağız" dedi.

YEMİN TÖRENİ İLE DEĞİL YEMİN METNİ İLE İLGİLİ SORUN VAR

TBMM'de yemin töreni ile ilgili sorun olup olmayacağı yönündeki bir soruyu yanıtlayan Tan, "Yeminle ilgili yani şu anda arkadaşlarımız da fikirlerini beyan ettiler, şu an için bir sorun yok. Ama yemin metni ile ilgili bir sorun var. Bu antidemoktarik bir metindir. Doğru bir metin değildir. Anayasal bir zorunluluk olduğu için bu yemin ediliyor. Bu yemin metnini değiştirmeyen, bu kadar Müslümanlık, İslamcılık ve demokratlık iddasında olan yani Başbakan'dan, sayın Ertuğrul Günay'a kadar kasteddiyorum; Yani bütün solcu, sosyal demokrat, muhafazakar ve liberal, bunu değiştirmeyenlerin ayıbıdır. Bu önümüzdeki parlamento döneminde bu yemin metni de değişecektir inşallah" diye konuştu.

KCK/TM davasından tutuklu ve bağımsız milletvekili seçilen Hatip Dicle'nin avukatı aracılığı ile mazbatasını aldığını açıklayan Tan, YSK ve İl Seçim Kurulu nezdinden Dicle'nin artık Diyarbakır Milletvekili olduğunu söyledi. Emine Ayna'nın ise devam eden bir programını tamamlayamadığı için mazbatasını alamadığını belirten Tan, Ayna'nın daha sonra mazbatasını alacağını sözlerine ekledi. Bağımsız milletvekilleri İl Seçim Kuruluna mazbatalarını almaya gelirken görüntü almaya çalışırken yere düşen gazeteciye Altan Tan ve arkadaşları yardım ederek kaldırmaya çalıştı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum