Altaylı Erdoğan'ı savundu

Altaylı Erdoğan'ı savundu

Erdoğan’ın köşe yazarlarını gazete patronlarına şikayet etmesi medyada büyük gürültü kopardı. Fatih Altaylı geçmiş başbakanları anlatırken Erbakan'ın, Aydın Doğan'dan kovulmasını rica ettiği gazetecileri saydı.

 

Erdoğan dün grup toplantısında sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade etse de gazetecilerin tepkisi dinecek gibi görünmüyor. Erdoğan'a tepki gösteren protesto metnine imza atmayan Fatih Altaylı ise geçmiş dönemlerle ilgili çarpıcı sözler sarf etti.

NTV’de ‘Basın Kulübü’ne konuk olan Fatih Altaylı şimdiye kadar gazetecilerin kovulmasını istemeyen pek az devlet başkanı gördüğünü ve Necmettin Erbakan’ın başbakanken Emin Çölaşan, Uğur Dündar ve kendisinin işten kovulması için Aydın Doğan’dan ricada bulunduğunu öne sürdü.

Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller’in de benzer talepleri olduğunu belirten Altaylı, Turgut Özal ve Bülent Ecevit’in ise kendisi için böyle bir talepte bulunmadığını bildiğini söyledi.

Altaylı, Erdoğan’ın köşe yazarlarıyla ilgili düşüncesini açık açık söylediği için diğer Başbakanlardan daha delikanlıca bulduğunu da söyledi.

Altaylı şunları söyledi:

ÖZAL VE ECEVİT İSTEMEDİ

“Şimdiye kadar ben gazetecilerin kovulmasını istemeyen pek az Başbakan veya Cumhurbaşkanı gördüm. Kimdeyse yetki muhakkak patronları arayıp şu gazetecileri at der. Benim atılmamı istemeyen bir rahmetli Özal'dır bir de Bülent Ecevit'tir. Geri kalan bütün Başbakanlar o dönemki patronlar kimse, "Şu adamı bir kov ondan sonra oturup konuşalım" der.

ERBAKAN'IN DÜNDAR, ÇÖLAŞAN VE ALTAYLI RİCASI

Uğur Dündar'ın, benim ve Emin Çölaşan'ın işten kovulmasını, Necmettin Erbakan o zaman rica etmişti. Tansu Çiller istedi, Mesut Yılmaz istedi. Herkes istedi. Bir şey olmuyor sonuçta.

ERDOĞAN DAHA DELİKANLICA

Tayyip Erdoğan'ın yaptığını biraz daha delikanlıca buldum. Açık açık söyledi. Öbürleri patronla ofiste buluşup söyledi o açık açık. Ama isim vermedi. İsim vereceği günler de gelebilir herhalde. Çok da mühim ve eşyanın tabiatına aykırı bir durum değil. Onlara göre aramızda bir çıkar çatışması var. Halbuki bir çıkarla alakamız yok ama onlar kendilerinin eleştirilmesinden hoşlanmıyor.”

Haber 7

Etiketler :