Altaylı, Hanefi Avcı mektubu yayınladı

Altaylı, Hanefi Avcı mektubu yayınladı

Fatih Altaylı, "ben Hanefi Avcı'dan değil, kayıtları yapandan şikayetçiyim" vurgusu yaparak köşesinden mektup yayınladı

Hanefi Avcı'nın kişisel arşivinde Fatih Altaylı, Mehmet Ali Birand, Ertuğrul Özkök ve Enis Berberoğlu gibi gazetecilerin ses kayıtlarının bulunduğu öne sürülmüştü.

Fatih Altaylı, kaset mevzusuyla ilgili savcılığa ifade verip şikayetçi olmuştu.
Bugün köşesinde bir noktanın altını çizdi;
"Ben Hanefi Avcı'dan şikayetçi olmadım. Telefonlarımı dinleyen kişiden şikayetçi oldum. Kim olduğunu bilmediğim kişiden."

Kayıtların Avcı tarafından tutulduğuna dair kuşkusunu ortaya koyan Fatih Altaylı, yazısının hemen devamında da cezaevinden aldığı mektubu yayınladı.

O BANTLAR CEMAAT ARŞİVİNDEN

Hanefi Avcı, Altaylı'ya gönderdiği mektupta özetle şunları yazmış;

"Ben 31.08.2010 tarihinde Eskişehir Emniyet Müdürlüğü görevinden ayrıldım. Tüm özel eşyalarımı memurlarım topladı ve liste hazırladı. O makamda bana ait hiçbir eşya yoktur.

(...) Eski makamımda sıradan eşyaları alırken bu banları bırakmam mümkün olmadığı gibi, ben hakkımda her zaman ihbar vs. yapılır diye şüpheli hiçbir şey buldurmam.

Hakkımda beni tanımadığınız için farklı düşünüyor olabilirsiniz. Ben de savcıya dilekçe vererek o bantların hakkımda olumsuz imaj yaratmak için düzmece yapıldığı gerekçesiyle şikayetçi oldum.

Bunu size çok uzun anlatsam benimle bantların arasında alakası olmadığına, bu bantların aslında cemaat arşivinden başka bir yerde olmayacağına sizi ikna edeceğim kanaatindeyim."

Etiketler :