Altaylı ve Özkök'den Cübbeli geyiği

Altaylı ve Özkök'den Cübbeli geyiği

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Habertürk ekranlarında Fatih Altaylı ve Murat Bardakçı'nın sorularını yanıtladı. Programda Cübbeli Hoca geyiği bile yapıldı.

Fatih Altaylı, Habertürk ekranlarında özel bir konuğu ağırlayarak gecenin en çarpıcı programına imza attı. Teke Tek'e konuk olan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök Altaylı ve Murat Bardakçı'nın sorularını yanıtladı.

Özkök, programın açılışında Altaylı'nın davetini nasıl kabül ettiğini anlattı. Hürriyet yazarının Teke Tek'e çıkış öyküsü tam bir sağırlar diyaloğu sonucu gerçekleşmiş. Özkök, telefonda yapılan daveti yanlış anladığı için 'evet' demiş. 'Teke Tek Özel'e davet edilen Özkök, her nasıl olmuşsa 'ördek yemeye' davet edildiğini sandığı için evet demiş. Özkök, 'Yoksa çıkmazdım açıkçası. Ahmet Hakan bile çok ısrar etti ama çıkmadım.' dedi. Meğer Özkök "Özel"i "ördek" olarak anlamıştı. Böyle anlamasının altında yatan neden ise Murat Bardakçı’nın meşhur bir ördek yemeğinin olması.

AHMET KAYA VE HRANT DİNK SUÇLAMALARINA İSYAN ETTİLER!

Programda Özkök'ün yayın yönetmenliği dönemine dönük en çok yapılan iki suçlama da gündeme geldi. Ahmet Kaya'nın ülkeyi terketmesiyle sonuçlanan linç sürecinde Hürriyet, Özkök ve Altaylı'ya sert suçlamalar yapılmıştı. Özkök ve Altaylı bu eleştirilerin 'terör' düzeyinde yapıldığını söylerken haksızlığa uğradıklarını öne sürdüler. Özkök,"Ahmet Kaya'nın kendisi şerefsiz lafını kullanıyor başkaları için. Türkiye'den gittikten kaç yıl sonra öldü... Hala böyle şeyler konuşuluyor. Ha bugün olsa atmazdım. O günün gazeteciliği öyleydi. Bugün genel yayın yönetmeni olmadığım için çok mutluyum. 10 yaş gençleştim. Üzerimden bir yük kalktı. Genel yayın yönetmeni ve yazardım. Ama kimseyi inandıramdım. Doğan grubunun temsilcisi diyorlardı." derken, Hrant Dink için yapılan suçlamalar için ise essas suçluların ortalıkta dolaştığını hatırlattı.

"411 EL KAOSA KALTI" MANŞETİ BENİM ZEKAM

Hürriyet'in unutulmaz türban yasası manşeti de programda tartışma konusu oldu. Özkök, çok konuşulan "411 el kaosa kalktı" manşeti ile ilgili olarak, "Ne oldu sonra Anayasa Mahkemesi'ne gidildi. Benim anlamadığım şu, dünyanın neresinde bir manşetle dünyalar yıkılyor. Tut ki o manşet yanlıştı. Ergenekonda neler oldu... Albaylar kafasına sıktı gitti, hiçbir şey olmadı. Farklı bir manşet attım. Bu da benim gazetecilik zekam." dedi.

 


CÜBBELİ HOCA GEYİĞİ YAPTILAR

Proramda Teke Tek'in kadrolu konuklarından Cübbeli Ahmet Hoca da gündeme geldi. Altaylı'nın Cübbeli Hoca ile yaptıkları programların eğlenceli geçtiğini söylemesiyle başlayan geyik hayli ilginçti. Bardakçı ve Özkök de Cübbeli'nin ifade gücünün fazlasıyla mizahi olduğunu söylerken 'Cem Yılmaz'ın tek rakibi' dediler. Altaylı, Cübbeli Hoca'nın programda yaptığı esprilerden örnekler vererek 'Murat  Bardakçı'nın gülmekten masanın altına girdiği bile oldu' dedi. Özkök'ün de Cübbeli'yi takip ettiğini söylemesi üzerine araya giren Bardakçı, 'birlikte bir program yapalım' dedi ancak Özkök bu öneriye pek sıcak bakmadı.

 

Etiketler :