Altaylı'nın Soner Yalçın yorumu

Altaylı'nın Soner Yalçın yorumu

Bugün Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Soner Yalçın'a Fatih Altaylı fena çaktı

Odatv'nin sahibi ve aynı zamanda Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Soner Yalçın, Ergenekon soruşturması kapsamında bugün gözaltına alındı.

Ergenekon sanığı Yalçın Küçük'le de derin ilişkileri bilinen Soner Yalçın'ın gözaltına alınması bugün medyanında gündemindeydi.

Habertürk'te "Gün Ortası" programında Balyoz tutuklamaları ile beraber Odatv'ye yapılan baskın ve Soner Yalçın'ın gözaltına alınması tartışıldı. Programın konuğu Fatih Altaylı, Soner Yalçın'ın tutuklanmasından daha ziyade onun gazetecilik mesleğine bakışı ve odatv'nin yayınları ile ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu.

Soner Yalçın'a adete gazetecilik dersi veren Fatih Altaylı, gazeteci-haber kaynağı ilişkisi ve Soner Yalçın'ın derin ilişkileri konusunda bakın neler söyledi:

"Türkiye'de tek muhalif yazar Soner Yalçın değil. Ben de muhalif yazılar yazıyorum ama belli bir çizgi içinde, kantarın topuzunu kaçırmadan, militanlaşmadan...

Gazeteciler, haber kaynaklarıyla ilişkilerini derinleştirdiklerinde gazeteciler açısından olumlu olmayan sonuçlar ortaya çıkıyor.

Gazeteciler, haber kaynakları ile aralarına belli bir mesafa koymak, haber kaynaklarının sözcüsü olmamak ve haber kaynaklarını sadece haber açısından kullanmak durumundalar.

Burada Soner Yalçın'ın ne yaptığı söylemek benim vazifem değil, ben ilkesel birşeyden bahsediyorum."

aktifhaber

Etiketler :