Altına mı Dövize mi Yatırım Yapalım?

Altına mı Dövize mi Yatırım Yapalım?

Toplum olarak her zaman birikim yapmaya önem veriyoruz. Bugün hemen hepimiz gelecek yıllarımızı garanti altına almak için yatırım yaparız.

İran: İsrail blöf yapıyor

Söz konusu yatırım olduğunda herkesin aklına neye yatırım yapmasının daha uygun olacağı sorusu geliyor. Birçok kişi için en güvenilirim yatırım aracı altınken, altına mı dövize mi yatırım yapması gerektiğine karar veremiyor. Altın da döviz de doğrudan birbirini etkileyen bir unsurlardır. Bu nedenle hangisine yatırım yapması gerektiği konusunda birçok kişinin kafası karışır.

Döviz kuru, bir ülkenin para biriminin diğer ülkelerin para birimleri karşısında kazandığı değer anlamına gelir. Yatırım yapmak isteyen kişiler kendi ülkelerinin parasına daha fazla değer katmak için yabancı para birimlerine çevirirler. Çevirdikleri para birimi değer kaybettiğinde yani döviz kuru düştüğünde yatırım yaptıkları ulusal paraları değer kaybeder. Bu durumda birçok kişi sıkıntıya girer. Elinde olan paranın değer kaybetmesi, beklenilen kazancın elde edilememesi can sıkıcı bir durumdur. Bunun yanı sıra döviz kuru yükseldiğinde ise kendi ulusal para birimleri de değer kazanacaktır. Aslında dövize yatırım yapmak bazı temel stratejiler bilindiğinde ve takip edildiğinde avantajlı oluyor. Ancak düşüş ve yükselişlerin yaşanıyor olması hiç kimse için bu yatırımdan kar elde edileceğini garanti etmemektedir.

Eğer kısa sürede fazla kâr etmek istiyorsanız, sizin için en doğru yatırım aracı Dolar ya da Euro olacaktır. Euro ve Dolar hakkında stratejik bilgilere sahipseniz kısa sürede yükselişe geçtiğinde inanılmaz bir kâr edebilirsiniz. Bu durum sizin için yatırımdan kazanç anlamına gelir. Ancak gelecek adına uzun süreli bir yatırım düşünüyorsanız altına yatırım yapmak daha uygun olur. Altın dünyanın en değerli madenidir. Rezervlerinin dünya üzerinde kısıtlı olması da altını daha değerli hale getiriyor. Altının bu kadar değerli olması hiçbir zaman değer kaybetmeyeceği anlamına gelir.

Altın yatırım araçları içerisinde en güvenilir olanıdır. Eğer sizler yatırım yaparken elinizdeki parayı kaybetme riski duymak istemiyorsanız, altın en ideal yatırım aracınız olur. Altın fiyatlarında sürekli değişiklikler yaşanmaz. Bu durum da yatırımcılar için rahatlık oluşturur. Bazı dönemlerde altın yükselişe geçebilir bu Dolar düşüşünden kaynaklı olacaktır. Dolar düştükçe altın fiyatları yükselir ve yükseldikçe de düşebilir. Ancak çok belirgin bir fiyat düşmesi yaşanmaz. Altın fiyatları belirli dönemlerde artışa geçecektir, ancak normal zamanlarda genellikle aynı seyrinde devam eder. Bu durumda hiçbir zaman elinizdeki paranın değer kaybetmeyeceği anlamına geliyor. Uzun vadeli yatırım düşünüyorsanız altın size en güvenilir bir liman olacaktır.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.