"Altın Küre" de inanılmaz skandal...

"Altın Küre" de inanılmaz skandal...

Oscar'ın habercisi olarak kabul edilen Altın Küre Ödülleri'nin sahiplerini bulmasına saatler kalmışken, 1944'ten beri verilen prestijli ödüllere rüşvet iddialarının gölgesi düştü.

1944'ten beri ödülleri veren Hollywood Foreign Press Association'ın (Hollywood Yabancı Basın Birliği) eski bir üyesi olan yayıncı Michael Russell, birlik aleyhine rüşvet suçlamasıyla dava açtı.

Russell, birlik üyelerinin adaylıklar ve ödüller karşılığında rüşvet aldığını iddia ediyor. Altın Küre adaylığı ya da ödülü için rüşvet veren herhangi bir film stüdyosu ya da yapımcı adı henüz geçmezken, Altın Küre'nin halkla ilişkiler işlerini yürüten şirketin sahibi Ken Sunshine, iddiaların asılsız olduğu açıklamasını yaparak, olayın sözleşmesi yenilenmeyen eski kırgın bir danışmanlık firmasının kendisini avantajlı duruma getirme çabasından başka bir şey olmadığını savundu.

Davada, sözleşme ihlali ve rüşvet iddialarının yanı sıra kurumun Russell'ı ve ortağını geçen yılki ödüllerin ardından kovması ile ilgili olarak hakaret ve sahtekarlık iddiaları öne sürülerek tüm zararlar için 2 milyon dolar tazminat isteniyor Altın Küre, en tanınmış oyunculardan oluşan adayları prestij yolu olarak kullandığı iddiasıyla eleştiriliyor.

Bu yıl da Johnny Depp ve Angelina Jolie'nin oynadığı The Tourist filminin aday gösterilmesi eleştirilmiş ve ticari amaçlı olduğu iddia edilmişti. Yine de Altın Küre, bazı adayların Oscar şansını artıran ve diğer şovlara göre daha beklenmedik sonuçların çıktığı bir şov olarak görülüyor. Altın Küre güvenilirliğine dair iddialarla ilk kez karşılaşmıyor.

1960'larda Federal İletişim Komisyonu, oy sürecinin güvenilirliği konusunda birliği sorgulamış, şov birkaç yıl gerçekleşmemişti. 1980'lerde şov, CBS ile olan yayın anlaşmasını kaybetti. O zaman da Pia Zadora'a çıkış yapan yeni aktris ödülünün verilmesi karşılığında rüşvet almakla suçlanmıştı.

2008'de Hollywood'da senaristlerin grevinin doruk noktasında oyuncular katılmayı reddedince bir basın toplantısından ibaret olmuştu. Altın Küre'nin sahipleri pazar gecesi belli olacak. Yayıncı NBC davayla ilgili yorum yapmadı.

Etiketler :