Altın satışlarında büyük dolandırıcılık

Altın satışlarında büyük dolandırıcılık

Manisa Kuyumcular Derneği Başkanı Hüseyin Hashacar, altın piyasasındaki sahtekarlık konusunda vatandaşları uyararak, özellikle gümüşün 22 ayar altına batırıldıktan sonra piyasada satılmak istendiğini vurguladı.

Kuyumcular Derneği Başkanı Hasacar, sahtekarların farklı bir yöntem daha geliştirdiğini belirterek, gümüşü altına boyayıp özellikle kuyumculara satmaya çalıştığını öne sürdü. Hashacar, "Mesela gümüş bir bileziği 22 ayar altına batırarak, altın bir bilezik haline getiriyorlar.

Dışardan baktığın zamanda altın bir bilezikmiş gibi geliyor. İyi bir kuyumcu altının gerçek olup olmadığını anlar. Ayrıca kuyumcularımız kadar vatandaşlarımız da bu konuda dikkatli olmalı" dedi. Kuyumcular Derneği Başkanı Hasacar, derneklerine üye 70 kuyumcuda sahte altın alışverişinin mümkün olmadığını belirterek,

"Bu konuda İl Emniyet Müdürlüğümüz ile koordineli çalışıyoruz. Ayrıca Manisa'ya gelen altın toptancılarına da sıkı denetim yapıyoruz. Üyelerimiz bir durumdan şüphelendiğinde vakit geçirmeden diğer üyeleri bilgilendiriyor. Ardından gerekli önlemler alınıyor. Ayrıca çalıntı altın konusunda da çalışmalarımız var. Şüphelendiğimiz hiçbir altını almıyoruz"diye konuştu. 

 

    YORUM YAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.