Altın sektöründe sıçrama bekleniyor

Altın sektöründe sıçrama bekleniyor

Kamer, sektörde 2010 yılında toparlanma, 2011’de kalkınma yaşanacağını belirterek, “2012 yılında sektör patlama yaşayacak” dedi.

Atasay Grup Başkanı Cihan Kamer, sektörde 2010 yılında toparlanma, 2011’de kalkınma yaşanacağını belirterek, “2012 yılında sektör patlama yaşayacak” dedi.

Atasay Grup Başkanı Cihan Kamer, sektörde 2010 yılında toparlanma, 2011’de kalkınma yaşanacağını belirterek, “2012 yılında sektör patlama yaşayacak” dedi. Altın sektörünün yaşanacak krizler hakkında çok erkenden haber verdiğini vurgulayan Kamer, “2008 krizini 2005’te başlayan satışlardaki daralmadan tahmin etmiştik. 2006’dan bu yana sektör yılda ortalama yüzde 30 daraldı” diye konuştu. Krizi tahmin ettikleri gibi toparlanma sinyalleri de almaya başladıklarına işaret eden Kamer, şöyle devam etti: “Bu yılbaşında satışlarımız önceki yılbaşına oranla yüzde 50 arttı. Son iki yılda tüketiciler toplamda 8.5 milyar dolarlık altın bozdurdu ve artık bu işlem yok denecek kadar az. Satışlar da artma eğiliminde. 2011’e kadar daralmayı telafi eder 2012’de de satışlarda patlama yaşarız.”

SEKTÖRÜ RAHATLATTIK

Kamer, 2008’de 83 ton olan ihracatın 2009’da 50 tona gerilediğini, 2009’un sektörün dibe vurduğu süreç olduğunu vurguladı. Atasay olarak bu dönemde tek taş kampanyası yaptıklarını, bütün sektörün bundan istifade ettiğini, ayakta kalmayı başarabildiklerini anlatan Kamer, Asgold Coronet ürünü, sektörün finansman ihtiyacına çözüm getiren “altın anahtar” modeli ve dönem toplantıları ile sektörü rahatlatıcı adımlar attıklarını belirtti.

HER AİLEDE 100 GRAM ALTIN

Türkiye’de her ailede ortalama 100- 300 gram arasında altın bulunduğunu, ekonomik durgunluk döneminde Türk halkının bu altınları satmak suretiyle ihtiyaçlarını karşıladığını ifade eden Kamer, şunları söyledi: “Türk kadını altını hayatının güvencesi olarak görüyor ve dolayısıyla ilk yerine koymak istediği şey takıları. Yani en tehlikeli alacaklı kadınlardır.”

En iyi borsacı Türk halkı

Türk halkı kadar iyi borsacı görmediğini de söyleyen Kamer, “Gün oluyor 2-3 ton altın birden geliyor, ertesi gün bıçak gibi kesiliyor. Dolar kurunu, altını o kadar takip ediyorlar ki insanlarımız arasında birlikte hareket edebilme kabiliyetleri var” dedi. Kamer, altın madenciliği açısından da Türkiye’nin iyi rezervleri bulunduğunu, bugünkü teknolojiyle de sağlığa zarar vermeden madenlerden altın çıkarılabildiğini söyledi.

 

Etiketler :