Altın Top Ödülü sahibini buldu

Altın Top Ödülü sahibini buldu

Barcelona'dan Lionel Messi, Real Madrid'den Cristiano Ronaldo ve Bayern Münih'ten Franck Ribery'nin aday olduğu FIFA Altın Top ödülünün sahibi Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo kazandı.

Barcelona'dan Lionel Messi, Real Madrid'den Cristiano Ronaldo ve Bayern Münih'ten Franck Ribery'nin aday olduğu FIFA Altın Top ödülünün sahibi Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo kazandı.

FIFA ve France Football dergisinin ortaklaşa düzenlediği törende, 2013 yılının en iyi futbolcusuna verilen Altın Top ödülünün yanı sıra erkekler ve kadınlar futbolunda yılın en iyi teknik direktörü, yılın en iyi kadın futbolcusu, yılın en iyi golü, yılın en iyi 11'i, fair-play ve başkanlık ödülleri de dağıtıldı..

ALMAN BASINI HAKLI ÇIKTI

Altın Top ödülünün sahibi açıklanmadan önce Alman basını Sport Bild, kazanını ilan etmişti. Alman Spor Dergisi'nin internet sitesinde çıkan haberde, yetkililerin FIFA kaynaklarından edindikleri bilgiye göre, Portekizli futbolcu Ronaldo'nun Altın Top ödülünün sahibi olacağı ifade edilmişti.

 

Erkeklerde yılın teknik direktörü Bayern Münih Teknik Direktörü Jupp Heynckes, kadınlarda ise yılın teknik direktörü Almanya Kadın Milli Takımı Teknik Direktörü Silvia Neid seçildi. Yılın en iyi golü için verilen FIFA Puskas Ödülü ise, İsveç Milli Takımı formasıyla Almanya'ya attığı golle aday gösterilen İsveçli futbolcu Zlatan İbrahimovic'in oldu.

FIFA Yılın Fair Play Ödülü de Afganistan Futbol Federasyonu'na verildi. Ayrıca kariyerinde 3 Dünya Kupası bulunan tek isim olan Brezilyalı efsane Pele'ye de Ballon d'Or onur ödülü verildi.

YILIN EN İYİ 11'İ AÇIKLANDI.. GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Deneme

Deneme

Spora yapılan katkılarından dolayı özel olarak verilen FIFA Başkanlık ödülü ise IOC başkanı Jacques Rogge'a verildi.

YILIN EN İYİ TEKNİK DİREKTÖRÜ

Erkeklerde yılın teknik direktörü ödülü geçtiğimiz sezon Bayern Münih ile tüm kupalara ambargo koyan ve emekliliğini açıklayan Juup Heynckes'e verildi.

Juup Heynckes

Kadınlarda 2013 yılının en iyi teknik direktörü ödülü Almanya Kadın Futbol Takımı teknik direktörü Sylvia Neid seçildi.

YILIN EN GÜZEL GOLÜ

Yılın en güzel golü ise beklendiği gibi Ibrahimovic'in, İsveç milli takımı ile İngiltere filelerine gönderdiği gol seçildi. GOLÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ibrahimovic 

Deneme

Kadınlarda FIFA Yılın Teknik Direktörü: Silvia Neid.
Fair-play ödülü: Afganistan Futbol Federasyonu
FIFA 2013 Yılının En İyi Başkanı: Jacques Rogge
FIFA Ballon D'Or Onur ödülü: Pele (İlk kez verildi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.