Ambulanslar özellikle hedef alarak vurmuşlar.

Ambulanslar özellikle hedef alarak vurmuşlar.

Evlerin kirletilmesi için talimatların verildiğini yazan Haaretz: “Ambulanslarla İlk Yardım Ekipleri Siyonist Komutanların Emriyle Vuruldu

Filistin Enformasyon Merkezi

Siyonist Haaretz gazetesi yayınladığı yeni belgelerle, işgal askerlerinin Gazze’de işledikleri vahşeti komutanlarının talimatıyla yaptıklarını ortaya koydu. Gazetenin son olarak yayınladığı belge, ambulanslarla ilk yardım ekiplerinin vurulması ve evlerin kirletilmesiyle ilgili talimatları içeriyor.

Gazete dün yayınladığı raporda, bir insan hakları örgütünün yerle bir olmuş bir evin enkazı arasında çıkan ve Siyonist bir subaya ait bir belgeyi bulduğunu yazdı. Bulunan elle yazılmış talimatnamede, ambulanslarla ilk yardım ekiplerine ateş açılması isteniyor.

Haaretz’de verilen haber şu ifadelerle devam ediyor: “Elimize geçen belgeden ayrıca, askerlerden ele geçirdikleri ve mevzi haline getirdikleri evlerin tuvaletlerine gitmemeleri, bulundukları yerde ihtiyaçlarını gidermelerinin istendiğini de anlıyoruz. Talimatnamede ayrıca insan bedeniyle ilgili tercüme edilemeyecek kadar kötü ifadeler de yer alıyor.”

Gazete yayınladığı raporda ayrıca, ele geçirdikleri belgeleri subaylara gösterdiklerinde birinin “Bu emirleri ve talimatları basit ve düşük rütbeli bir subayın vermesi imkânsız. Bu emirler ordunun üst rütbeli komutanları tarafından verilmiştir” derken, bir diğeri de “bu belgeler hiç sürpriz değil, gözü olan herkes savaşta bu tür şeylerin olacağını bilir” dediğini de yazdı.


Etiketler :