155 günde 154 ABD askeri intihar etti

155 günde 154 ABD askeri intihar etti

Amerikan ordusundaki intihar vakalarında büyük bir artış gözleniyor.

Amerikan ordusundaki intihar vakalarında büyük bir artış gözleniyor.

Afganistan ve Irak'ta yıllardır savaşan askerler büyük psikolojik sorunlar yaşıyor ve günde ortalama bir asker canına kıyıyor. İntihar vakaları yüzünden Amerikan ordusu, Afganistan'dakinden daha fazla kayıp veriyor.

İNTİHAR ÖNLEME BİRİMİ KURULDU

Amerikan ordusunda 2006 yılından bu yana intihar vakalarında büyük bir patlama yaşanıyor. Psikolojik travma yaşayan Amerikan askerlerinin intihar etmesini önlemek için özel bir birim bile kuruldu. Ancak intihar vakalarının önüne geçilemedi.

İNTİHARLARIN NEDENİ?

Sadece bu yılın ilk 155 gününde 154 Amerikan askeri canına kıydı. Üstelik bu rakam, geçen yılın aynı dönemindeki rakamdan yüzde 18 daha fazla... Amerikalı askeri yetkililer, 2010 ve 2011'de intiharlarda azalma olmasına rağmen 2012'de artış yaşanmasına şaşırdıklarını ifade etti. İntiharlara sebep olarak travma sonrası stres, reçeteli ilaçların suistimali ve ekonomik sorunlar gösteriliyor.

Amerikan ordusu mensuplarında cinsel saldırı, alkol bağımlılığı ve aile içi şiddet olaylarında da artış olduğu belirtiliyor. İstatistiklerde sadece muvazzaf askerler dikkate alınırken gaziler dahil edilmedi.

Amerikan ordusunda bir buçuk milyon muvazzaf asker bulunuyor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.