ABD'nin 4 aşamalı İran'ı vurma planı

ABD'nin 4 aşamalı İran'ı vurma planı

Amerika'nın İran'a olası bir saldırısının planları iki İsrail gazetesi tarafından ele geçirildi.

ABD'nin nükleer müzakerelerin başarısız olmasının ardından İran'a yapmayı planladığı saldırının ayrıntıları 2 İsrail gazetesi tarafından ele geçirildi.

Maariv ve Yedioth Ahronoth gazetelerine sızan bilgilere göre planın ilk aşaması şu şekilde:

1. ABD'nin İran'a yönelik olası saldırısı yüzlerce Cruise füzesinin fırlatılmasıyla başlayacak. Cruise füzeleriyle nükleer tesisler ve askeri üsler vurulacak.

2. Cruise füzelerinin ardından İran hava savunma sistemi uçaklar tarafından bombalanacak. Libya'da Muammer Kaddafi'ye bağlı ordunun hava savunma sahasını felç eden saldırılarıyla bilinen B-52 bombardıman uçakları, İran üslerine bomba yağdıracak. İran'ın hava savunma kabiliyeti yok edilmeye çalışılacak.

3. İran'dan gelecek reaksiyonlar doğrultusunda saldırılara devam edilip edilmeyeceğine karar verilecek.

4. ABD yönetimi, Tahran'a bir ultimatom vererek askeri nitelikteki nükleer faaliyetlerine son vermesini isteyecek.

2'NCİ AŞAMADA PETROL TESİSLERİ VAR

Maariv Gazetesi'nin editörü Ben Kaspit "Plan büyük ölçüde İran'ın ilk saldırıya vereceği reaksiyona bağlı. İsrail ve Arap müttefiklere yönelik saldırı olursa ikinci aşamaya geçilecek. Hükümet için sembolik değeri olanlar ve petrol tesisleri vurulacak" dedi.

ABD'nin, İran'ı vurma planının geçtiğimiz haftalarda ABD Başkanı Barack Obama'nın ulusal güvenlik danışmanı tarafından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya anlatıldığı iddia edilmişti. Ancak İsrail yönetimi Washington'da bir akşam yemeğinde Netanyahu'ya anlatıldığı iddia edilen planı ve görüşmeyi reddetmişti.

İSRAİL'İN FÜZE KALKANINA ABD DESTEĞİ

Öte yandan İsrail, ABD'nin desteğiyle Arrow 2 Balistik Füze Kalkanı'nı güçlendirmeye başladı. İsrail Savunma Bakanlığı'ndan yetkililer, 'Block 2' isimli yeni jenerasyon güdümlü roketler, radarlar ve senkronize teknolojilerinin İsrail'deki bataryalara birkaç hafta içinde monte edileceğini açıkladı. Yeni teknolojilerin montesiyle birlikte İsrail füze savunma sistemi ABD füze savunma sistemiyle senkronize hale gelecek.

Üst düzey bir yetkili "Bu aşamadan sonra, 2000 yılından bu yana faal olan Arrow füze savunma sistemi daha etkili olacak. Bu bölgedeki tekonolojik yarışın bir parçası" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.