11 Eylül Şantajı Geri Tepti

11 Eylül Şantajı Geri Tepti

“Üst düzey Suudi yetkililerin bireysel olarak ya da Suudi hükümetinin terör örgütü El Kaide'yi desteklediğine dair herhangi bir delil bulamamıştır”

11 EYLÜL ŞANTAJI GERİ TEPTİ

Amerika'nın eski müttefikinin Suriye konusunda da ABD ile zıt politikalar izlemesi ve Türkiye ile kurduğu ittifaktan rahatsız olan ABD, Kral Selman'a 11 Eylül şantajı yapmıştı. Kral, İstanbul ziyareti sırasında “750 milyar dolarlık FED tahvili satarız” şeklinde tepki göstermişti. Kral'la görüşme öncesi tepki yoklaması yapan ABD başkanı, gitmeden geri adım atma sinyali verdi.

OBAMA EL PENÇE DİVAN DURDU

Obama, Arabistan kralı Selman'ın ABD ekonomisini krize sokacak düzeydeki 750 milyar dolarlık tahvil satışı resti üzerine gittiği Arabistan'da alt düzeyde karşılandı. Tarafların medyaya servis ettiği tüm resimlerde tıpkı dönemin başbakanı Ecevit'in, ABD Başkanı Bill Clinton karşısında olduğu gibi Obama'nın da Kral'ın karşısında mahcup ve el pençe divan şekilde yer alması dikkatlerden kaçmadı.

YPG'YE VERDİKLERİ DESTEK KORKUTTU

Ziyaret başlamadan önce CBS kanalına konuşan Obama, “ABD'deki bireylerin diğer hükümetlere sürekli olarak dava açmasının önünü açarsak, o zaman ABD'nin de sürekli olarak diğer ülkelerdeki bireyler tarafından dava edilmesinin önünü de açmış oluruz” demiş ve tasarıyı veto edeceğinin sinyalini vermişti. Dün ise güya senatoya sunduğu Graham tasarıyı YPG yüzünden geri çektiklerini açıkladı.

ŞİMDİ YENİ OYUN PEŞİNDELER

Medyaya tasarının tümden geri çekildiği servis edilse de Cumhuriyetçi ve Demokratların ortak bir tasarı hazırladığı ve yeni tasarıya göre “ABD topraklarında düzenlenen bir terör saldırısı sonucu Amerikan vatandaşlarının öldürülmesi durumunda yabancıların yargılanmasına izin verilmesi” şeklinde değişikliğe gidileceği öğrenildi.

SİLAHIMIZ BİZE DÖNEBİLİR ENDİŞESİ

Tasarının sahipleri olan senatör Lindsey Graham, yaptığı açıklamada, “Yaptığımız bir şeyin gelip bizi ısırmayacağından emin olmak istiyorum. Bu yasada yaptığımız herhangi bir şey gelecekte bizim aleyhimize kullanılabilir. Eğer YPG bir yerde Türkiye'ye karşı bir terör saldırısı düzenlerse, ben bundan sorumlu tutulmak istemem, çünkü bizim sponsoru olduğumuz şey bu değil. Bazı müttefiklerimiz biraz şüpheli. Bazı alanlarda ortak nokta bulduk diye bu insanlara sonsuza dek borçlu olacak değiliz” dedi.

ÖNCE DELİL YOK DEDİLER SONRA SALDIRIYA GEÇTİLER

Afganistan ve Irak'ı işgal etmek için 11 Eylül saldırısında taşıyıcı kirişlerin dinamitle patlatılmasının ABD yönetimi tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Dönemin ABD yönetimi hedef saptırmak için Arabistan yönetimini suçlamış ise de ABD Kongresi'nde yürütülen soruşturma sonrasında hazırlanan raporda, “Üst düzey Suudi yetkililerin bireysel olarak ya da Suudi hükümetinin terör örgütü El Kaide'yi desteklediğine dair herhangi bir delil bulamamıştır” denilmişti. Şimdi ise desteğin daha alt düzeyli yetkililerce yapıldığı iddia edilerek Suud yönetimini tahakküm altında tutmak istiyorlar.

ALT DÜZEY KARŞILAMA

Tayyip Erdoğan ABD'ye gittiğinde ‘onbaşı karşıladı” manşetini atan gavur yandaşı işbirlikçi ve bazı sözde Türk gazeteleri Obama'nın Türkiye ziyaretinde olduğu gibi Arabistan ziyaretinde de alt mütekabiliyet esasına dayalı olarak alt düzey karşılanmasını haber bile yapmadı.

KAYNAK: YENİSÖZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.