Amerika'da bir müslümanın gözyaşları

Amerika'da bir müslümanın gözyaşları

ABD Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komitesi Başkanı Peter King'in ABD'deki Müslümanlara ağır ifadeler kullanmasının ardından Keith Ellison, gözyaşlarına boğuldu.

ABD Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komitesi Başkanı Peter King'in ABD'deki Müslümanların radikalleştiği ve bazılarının terör tehdidi oluşturduğu iddialarını ABD Kongresi'ne taşımasının öncesinde Komite'de konuşan ABD'nin ilk Müslüman Kongre Üyesi Keith Ellison, gözyaşlarına boğuldu.

Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komitesi'nde düzenlenen 'Amerikan Müslüman Toplumundaki Radikalleşmenin Derecesi ve Toplumun Yanıtı' konulu oturuma çağrılan ABD'li Müslüman Kongre Üyesi Keith Ellison, 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybeden Pakistan doğumlu Amerikan vatandaşı Muhammed Selman Hamdani'nin (23) hayatını örnek verdiği sırada gözyaşlarını tutamadı.

Hamdani'nin 11 Eylül'de Dünya Ticaret Merkezi'ne düzenlenen saldırıda Amerikan vatandaşlarını kurtarmak isterken hayatını feda ettiğini söyleyen Ellison, ancak kendisinin Müslüman olduğu gerekçesiyle iftiraya uğrayarak saldırıyı düzenleyenlerle bir tutulduğunu söyledi.

Hamdani'nin Queens'te büyüdüğünü, kendisini bir Amerikalı gibi hissettiğini, arkadaşlarının kendisine 'Sal' diye hitap ettiğini, kendisinin bir Star Wars fanatiği olduğunu hatta arabasının plakasında Star Wars karakterlerinden 'Yung Jedi'nin isminin yazdığını belirten Ellison, "Hamdani, 11 Eylül'de başkalarının hayatını kurtarmak için cesurca hayatını feda etti. Bu trajedinin ardından bazı insanlar İslami inancı nedeniyle kendisini karalamaya çalıştı. Bazı insanlar onun sadece Müslüman olduğu için
saldırıyı düzenleyenlerle birlikte olduğu söylentisini yaydı. Hamdani, kendi hayatını diğer Amerikalıların hayatı için feda eden bir Amerikan yurttaşıydı. O etnik veya dini bir grupla anılmamalıydı, çünkü kendisi bir Amerikalı gibi davranarak kendi yurttaşlarına her şeyini verdi" cümlelerini gözyaşlarıyla zar zor söyleyebildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :