Amerika'da İslam hızla yayılıyor

Amerika'da İslam hızla yayılıyor

Amerİka Birleşik Devletleri’nde Gallup İslâmî Araştırmalar Merkezi tarafından yapılan bir araştırma Amerikan İslâmiyet’i hakkında geniş çapta bilgi sağladı.

Amerika genelinde uzun bir çalışma sonucu geçtiğimiz yıl içinde tam 319 bin Müslüman ile yapılan görüşmeler neticesinde ortaya çıkan rapor, İslâmiyet’in ABD’de homojen bir toplum oluşturmadığını gösterdi. Merkezin Sözcüsü Dalia Mogahed, “Yaptığımız araştırma ABD’deki Müslüman toplumun etnik olarak çeşitlilik gösterdiğini, siyasî görüş bakımından farklılıklar sergilediğini ve en önemlisi çoğunluğun iyi eğitimli olduğunu ortaya koydu” dedi.

Merkezin bir başka araştırmacısı Ahmed Yunis ise, “Araştırma sonucunda özellikle Müslüman kadınların eğitim konusunda oldukça ileride olduğunu gördük. ABD’li Müslüman kadınların yüzde 42’si üniversite derecesine sahipken, erkekler arasında bu oran yüzde 39.” dedi. Amerika’da farklı ırk ve renkten yaklaşık 7-8 milyon arasında Müslüman yaşadığı tahmin ediliyor.

Öte yandan ABD’de yapılan bir başka araştırmada ise bu ülkede hiçbir dine inanmayanların sayısında artış yaşanırken, Müslümanların sayısının da arttığı ortaya çıktı. Amerikan Dini Kimlik araştırma merkezince yapılan geniş çaplı araştırmaya göre, ülkedeki Hristiyanların oranı düştü ve hiçbir dine mensup olmadığını söyleyenlerin oranı yükseldi. Araştırmada ayrıca, kendilerini Müslüman olarak tanıtan Amerikalıların yüzdesinin de artarak nüfusun yüzde 0.6’sına çıktığı, Budizm gibi Doğu dinlerinde büyümenin yavaşladığı ortaya kondu.

kaynak: islamonline.com

Etiketler :