Huzurevinden hayata gülümsediler

Huzurevinden hayata gülümsediler

"Dünya Gülümseme Günü"nde bir araya gelen yaşlılar ve çocukların, her yaşta hayata gülümseyebilmenin keyfini çıkardığı anlar objektife yansıyanlar

ANKARA (AA) - OKAN ÖZER - "Dünya Gülümseme Günü"nde bir araya gelen yaşlılar ve çocuklar, her yaşta hayata gülümseyebilmenin keyfini çıkardı.

Anadolu Ajansının, "Dünya Gülümseme Günü"ne özel hazırladığı proje kapsamında, yaşlılarla çocukların huzurevinde bir araya geldiği anlar fotoğraf karelerine yansıdı.

Huzurevinde büyüklerini ziyaret eden 7-9 yaş aralığındaki çocuklar, yaşlılarla sohbet etti, eğlenceli vakit geçirdi. Yaşlılar ve çocukların buluşmasının objektife yansıdığı anlarda hem miniklerin hem de huzurevi sakinlerinin mutluluğu gözlerinden okundu.

Yaşlıların anlattığı hikayeleri dikkatle dinleyen çocuklar, onların ellerini öperek huzurevinden ayrıldı.

- Dünya Gülümseme Günü

Amerikalı reklamcı Harvey Ball, 1963 yılında bir müşterisi için gülümseme ikonu yaptı. Ball'in bu ikonu dünya çapında mutluluk ve iyi niyet sembolü haline geldi.

Ball, bu fikrinin sadece ticari bir amaç ile kalmayıp en azından insanların yılda bir gün gülümsemesi için kutlanmasına karar verdi. 1999'dan beri her yıl ekim ayının ilk cuması Dünya Gülümseme Günü olarak kutlanıyor.

 

dunya-gulumseme-1.jpgdunya-gulumseme-2.jpgdunya-gulumseme-3.jpgdunya-gulumseme-4.jpg

 

dunya-gulumseme-5.jpgdunya-gulumseme-6.jpgdunya-gulumseme-7.jpgdunya-gulumseme-8.jpg

dunya-gulumseme-10.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.