Anadolu insanı devletle tanıştı

Anadolu insanı devletle tanıştı

AK Parti'nin ilk paşa milletvekili olmaya hazırlanan emekli Tümgeneral Şirin Ünal, 38 yıllık tecrübesini siyasete taşıyacak.

Emekli Tümgeneral Hava Pilot Şirin Ünal, 12 Haziran seçimlerinde AK Parti İstanbul 2. Bölge 10. sıradan aday olarak siyasete atıldı. Çiçeği burnunda siyasetçi Ünal, vatana hizmete devam etmek için siyasete girmeye karar verdiğini belirterek, AK Parti'nin Anadolu insanına devletin kapılarını açtığını vurguladı.

Sinop'un Ayaz Köyü'nde büyüyen Ünal, kendisini bir paşadan çok Anadolu köylüsü olarak tanımlıyor. İlkokulda tarlalarda çalışmaya başladığını söyleyen Ünal, tuğla harmanlarında ortaokul kitaplarının parasını kazandığını belirtti.

YEMİNİNE SADIK ASKER SİYASETE BULAŞMAZ

Askerlik yaparken, siyasete girmeyi hiç düşünmediğini belirten Ünal, "Biz Hava Harp Okulu'na girerken yemin ederiz. Bu yeminde siyaset yoktur. Onun için aklımdan siyaseti hiç geçirmedim. 38 yıl asker olarak bir fiil milletime hizmet ettim. Başbakanımızın 2 dönemdir ülke için yaptıkları herkes gibi bizim içinde bir övünç ve gurur vesilesiydi. Başbakanımıza ustalık dönemindeki faaliyetlerine karınca kararınca destekte bulunmak istediğimi kendisine ilettim. Kendileri uygun gördü ve siyasete adım atmış oldum" dedi. Siyasete girmesine olumsuz tepki olmadığını belirten Ünal, "Şu anda korgeneral rütbesinde olan birkaç arkadaş ve ağabeyimizden de olumlu tepkiler aldım" diye konuştu.

85 BİN AĞAÇ DİKTİ

Askerlik görevi sırasında bulunduğu sosyal faaliyetlerini Meclis'te yapacağı işlerin referansı olarak gösteren Ünal, "Ankara'da görev yaptığım yerde bir liseye ihtiyaç vardı. Halkın fikrini sorarak okul yaptırmaya karar verdik. Lisenin parasını Ankara Ticaret Odası'ndan, arsasını ise köylülerden ve TUSAŞ'tan aldık okulu yaptırdık" dedi. Görev yaptığı yerlerde 'Ağaç diken paşa' olarak adından sözettiren Ünal şöyle konuştu: "En son olarak Eskişehir'de 2007 yılında komutanımızla bin dönüme 55 bin ağaç diktik. Toplam 85 bin ağaç diktik. Tüm bu hizmetleri yaparken devletin bir kuruş parasını kullanmadık. İnşallah siyasette de ağaçlarımız olacak."

 

Durmuş Yılmaz en güzel örnek

AK Parti iktidarı döneminde daha çok Anadolu insanının devletin kademelerinde görev aldığını belirten Ünal geçtiğimiz günlerde emekliye ayrılan Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz örneğini vererek "Her ne kadar bazı kesimler tarafından eve girerken ayakkabıları dışarıda çıkarıyorlar diye eleştirilseler de aldıkları görevleri layıkıyla yapıyorlar. Bu başarı artık eleştirenler tarafından bile görülüyor ve kendilerinden özür dileniyor. Bunlar Türkiye'nin son yıllarda geldiği noktayı gösteren en güzel örneklerdir" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.