Anaokulu öğrencileri: 7 yaş çok geç

Anaokulu öğrencileri: 7 yaş çok geç

Burdur’da okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekmek için anaokulu öğrencileri yürüyüş yaptı.

Burdur Köprübaşı mevkiinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen öğrenciler, rengarenk elbiseleri ve ellerindeki pankartlarla ilgi odağı oldu.

Okul Öncesi Eğitim Şenliği kutlamaları nedeniyle Burdur’da bulunan anaokulu öğrencileri, okul öncesi eğitime dikkat çekmek için yürüyüş yaptı. Köprübaşı mevkiinde başlayan ve Cumhuriyet Meydanında son bulan yürüyüşte, öğrenciler çeşitli şarkı ve türküleri seslendirdi. “7 yaş çok geç, eğitim anaokulunda başlamalı, küçük bir çaba büyük bir gelecek hazırlar, eğitime geç kalma okul öncesinden başla, gelecek okul öncesiyle gelecek” şeklinde pankart taşıyan anaokulu öğrencileri vatandaşların ilgi odağı oldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit bir konuşma yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul öncesi eğitimin bütün herkese ulaşması için okullar yapıp öğretmenler atadığını belirten Yiğit, “çocuklarımızın elinde 7 yaş çok geç diye pankartlar var. Evet bakanlığımız 7 yaşın eğitimde gerçekten çok geç olduğunu biliyor. Bu gün bütün ülkede çocuk şenlikleri başlıyor. çocuklarımız anne babalarına okul öncesinin ne kadar önemli olduğunu bu şenliklerle gösterecekler. Okul öncesi bütün toplumlarda altın çağ olarak nitelendirmekte. İnsanın kişiliğinin yüzde 70’i okul öncesinde gelişiyor. Düşünüldüğü zaman bu dönemin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Burdur okul öncesi eğitimde gerçekten çok duyarlı. 2003’te okul öncesi eğitim kurumu sayımız il genelinde 5 iken bu gün 13 kuruma ulaşmış bulunuyoruz. Bu öğretim yılında Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu’nun yerine büyük bir anaokulu inşa ediyoruz. Okul öncesi eğitimde Burdur Türkiye 3’üncüsü oldu. Bu kararlılıkla okul öncesine önem vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerinin gösterileriyle minik öğrenciler eğlendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.